KOPRSKA POLICIJA SE SELI: Stavbo PU Koper bodo prodali, potem pa v stavbo ZD Koper ali morda v Izolo?

Koper

Notranji minister Aleš Hojs je v sklopu današnjega vladnega obiska v obalno-kraški regiji podpisal pogodbo z Marino Koper o nakupu prostorov. Z njimi bodo delno rešili težave Policijske uprave Koper, saj so njeni sedanji prostori neprimerni zaradi posedanja terena. V novo stavbo se bo preselil del uprave in pomorska policija, je povedal Hojs.

"Končno smo rešili problematiko dela policijske uprave tukaj v Kopru. Kupujemo namreč dve nadstropji hiše, ki je v neposredni bližini Pomorske uprave," je v izjavi za medije po podpisu v Kopru povedal minister.

Prostori so sicer še nedokončani. Urejeni so do tretje gradbene faze, kar pomeni, da bo vanje potrebno še nekaj vložiti. Za kupnino bodo namenili dobrih 2,2 milijona evrov.

"Potrebno pa bo rešiti še celotno policijsko upravo v Kopru. Našo sedanjo stavbo, ki je zelo primerna tudi za turistične namene, bo potrebno prodati in najti drugo lokacijo. Sami pa imamo tudi nekaj odprtih možnosti," je dejal Hojs.

Tako razmišljajo o morebitnem nakupu stavbe zdravstvenega doma v Kopru v neposredni bližini uprave za zaščito in reševanje. Koprska občina namreč razmišlja, da bi zdravstveni dom preselila na drugo lokacijo.

Druga možnost pa se ponuja z novim prostorskim načrtom v Izoli, saj bi lahko postavili novo stavbo policijske uprave na drugi strani predora Markovec. "Odločili pa se bomo seveda tedaj, ko bomo videli, katera možnost bi bila za nas cenejša," je pojasnil minister.

Obenem je napovedal, da bo predvidoma prihodnji teden objavljen javni razpis za novo policijsko plovilo. Tako naj bi dokončno rešili tudi te težave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  20 .10. 2021 ob  14: 13
Trije zadovoljni, policija(privoščim), Guberac in Matoz.
td |  20 .10. 2021 ob  07: 38
-4
To je totalna sramota koliko časa morajo delat v takih prostorih, pa to je že 10 let najmanj kar pomnim.