KOPRSKA OBČINA ZA POMOČ OBČANOM V STANOVANJSKI STISKI: Program Varen dom uporabnikom nudi celostno podporo

Koper

V letošnjem poletju je pod okriljem koprskega območnega združenja Rdečega križa zaživel antideložacijski program Varen dom, ki ranljivim posameznikom in družinam v stanovanjsko tveganem položaju nudi pomoč in podporo. Program financira tudi Mestna občina Koper, so sporočili z občine.

Program Varen dom je namenjen predvsem posameznikom, parom in družinam, ki se znajdejo v stanovanjsko tvegani situaciji in posledično potrebujejo podporo pri ohranitvi stanovanja. Uporabnikom nudijo celostno podporo v obliki pomoči pri iskanju nadomestnega stanovanja in izboljšanju bivalnih pogojev, spremstvo ter zagovorništvo ob obisku organizacij, nudenje psihosocialne podpore in iskanje možnih rešitev.

Po oceni občine gre za pomemben korak v smeri ohranjanja varne in dostojne nastanitve za socialno izključene osebe ter preprečevanja brezdomstva, kar je tudi primarni cilj programa. Poleg tega pa zagotavlja pomoč pri ustvarjanju pogojev varnega doma, kar vključuje pravno svetovanje, podporo pri skrbi za čist in varen dom ter pomoč pri opremi stanovanja.

Med cilji programa so še mreženje z različnimi organizacijami, večanje socialne kohezivnosti in solidarnosti, ozaveščanje in odpiranje širše diskusije o preventivnih programih stanovanjske izključenosti v Sloveniji, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija