KOPRSKA OBČINA IN LUKA KOPER DOSEGLI DOGOVOR: Podpis bo sledil v torek

Koper

Mestna občina Koper in Luka Koper sta dosegli dolgo napovedovan dogovor o izvajanju omilitvenih ukrepov za zmanjšanje vplivov pristaniške dejavnosti na okolje. Kot so sporočili z občine, bo podpis dogovora, k sklenitvi katerega sta se obe strani zavezali že lani, v torek v prostorih občine.

S podpisom pisma o nameri julija lani je občina dala zeleno luč za podaljšanje prvega luškega pomola, v Luki pa so se zavezali k izvedbi omilitvenih ukrepov za zmanjšanje vplivov pristanišča. Konkretno naj bi prišlo do oblikovanja okoljskega sklada, v katerega bi Luka vsako leto vplačala 200.000 evrov za izvedbo teh ukrepov.

Kot so pred dnevi pojasnili v Luki Koper, so glede dogovora o omilitvenih ukrepih v zaključni fazi usklajevanja s ciljem, da bi dogovor podpisali še pred novembrsko sejo občinskega sveta, ki bo nato moral sprejeti pravilnik, ki bo podlaga za objavo javnega razpisa. Prihodnji četrtek bo na vrsti tudi redna seja koprskega občinskega sveta, na kateri bodo obravnavali tudi predlog odloka o dodeljevanju nepovratnih sredstev za izvajanje omilitvenih ukrepov z namenom zmanjšanja vplivov emisij iz pristaniške dejavnosti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija