KOPRSKA KNJIŽNICA ŠE BLIŽJE UPORABNIKOM: Svojo ponudbo razširili z novo interventno storitvijo - varna izposoja in vračilo gradiva

Koper

Povpraševanje po knjižničnih storitvah je tudi v času samoizolacije izredno. Zaradi tega bosta prihodnji teden Knjižnica Koper in Knjižnica Ankaran razširili svojo obstoječo ponudbo interventnih storitev z dodatnimi storitvami varne izposoje in vračila knjižničnega gradiva v knjižnici.

Naročila bodo sprejemali vsak delavnik med 9. in 15. uro na telefonsko številko 05 66 32 605 (Knjižnica Koper) ali 041 324 839 (Knjižnica Ankaran).

Predhodno rezervirano gradivo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper boste lahko prevzeli pred stranskim vhodom v knjižnico, in sicer na termin, ki vam ga bodo sporočili (predvidena termina sta ponedeljek in/ali sreda med 9. in 15. uro).

Predhodno rezervirano gradivo v Knjižnici Ankaran boste lahko prevzeli pred vhodom v knjižnico, in sicer na termin, ki vam ga bodo sporočili (predvidena termina sta torek in/ali četrtek med 9. in 15. uro).

Gradivo boste lahko vrnili le vsakih 14 dni!

V Knjižnici Koper boste gradivo lahko vrnili preko knjigomata v avli knjižnice (trg Brolo 1) - vsak drugi petek med 9. in 15. uro.

V Knjižnici Ankaran boste gradivo lahko vrnili pred vhodom v knjižnico (Bevkova 1) - vsak drugi četrtek med 9. in 15. uro.

Tako izposoja kot vračilo bosta potekali varno in ob upoštevanju vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, štaba koprske civilne zaščite in ostalih pristojnih organov.

V času epidemije in posledično zaprtosti so tako v Knjižnici Koper kot tudi v Knjižnici Ankaran uvedli številne nove načine izposoje knjižničnega gradiva in drugih storitev. Vsem uporabnikom, tudi tistim, ki bivajo izven Slovenije, omogočajo brezplačen spletni vpis, ki ponuja dostop do virtualne knjižnice, s tem pa kakovostnih podatkovnih zbirk, med njimi denimo Biblos, Pressreader, EbscoHost in drugi. Uporabnikom nudijo tudi pomoč pri uporabi spletnih tečajev in drugih spletnih storitev, ki jih prav tako ponujajo na njihovi spletni strani.

Kot prva knjižnica v Sloveniji so občanom ponudili tudi izposojo knjižničnega gradiva z brezplačno dostavo na dom, pomembno predvsem za krepitev učnih in študijskih procesov, pa tudi za starostnike, ki so manj vešči sodobne tehnologije in obenem socialno izolirani. Dostava na dom je brezplačna, izvajajo jo na območju občin Koper in Ankaran, in sicer za gradivo, ki ga občani potrebujejo za učenje in študij. Izjema so upokojenci, ki lahko v času izrednih razmer na dom naročijo katerokoli gradivo, tudi knjige za branje v prostem času. Naročena gradiva dostavljajo na dom ob torkih in četrtkih.

Od naslednjega ponedeljka pa bodo obstoječo ponudbo, skladno s pravkar spremenjenim 21. členom Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, obogatili z zgoraj omenjenimi storitvami varne izposoje in vračila knjižničnega gradiva v knjižnici.