KOPRSKA AVTOBUSNA POSTAJA ŽE DOBIVA NOVO PODOBO: Dela so v sklepni fazi, tako izgleda zdaj (FOTO)

Koper

Gradnja nove mestne avtobusne postaje v Kopru prehaja v sklepno fazo. Novico je prek družbenega omrežja Facebook obelodanil koprski župan Aleš Bržan. Napovedal je, da bodo dela zaključena še pred začetkom turistične sezone, ob tem pa delil tudi fotografije trenutnega izgleda avtobusne postaje. 

Kot je spomnil koprski župan, urejajo 3600 kvadratnih metrov površine avtobusnega kolodvora.

"Nad 14 peroni je že zraslo ogrodje nadstrešnice, ki bo potnike varovala pred dežjem in vetrom, nov pa bo tudi pritlični objekt, v katerem bosta čakalnica in sanitarije," je zapisal Bržan.

Uredili bodo tudi vozišče, postajo za mestna kolesa, parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in deset postajališč za taksije.

Dela izvaja Adriaing, d.o.o.

Vrednost gradbenih del znaša 1.949.404,94 evra, od tega je Mestna občina Koper 900.329,21 evra pridobila iz naslova evropskega kohezijskega sklada, dodatnih 185.881,63 evra bo sofinancirala država.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  23 .01. 2022 ob  15: 39
Ma ne vem tam je vcasih pihala taka burja da si se lahko naslonu :-),to zgleda ko krilo od letala.
Fošina |  22 .01. 2022 ob  09: 16
38
Tega sem pa res vesel. Bog ve, koliko življenja sem preživel tam pod dežjem in soncem. Definitivno preveč. Sicer pa ugotavljam, da se zadnja leta res veliko dela v Kopru. Sem začel letos spremljat Bržana na Facebooku in moram priznat, da vsaj za 50% investicij niti vedel nisem. Zgleda, da se da več naredit, če porabiš manj časa za hvaljenje o tem, kaj si naredil.