KOPRČANKA ZNOVA NAVDUŠUJE: Alenka Artnik z novim svetovnim rekordom! (FOTO)

Koper

Koprčanka Alenka Artnik znova navdušuje. Potapljačica na vdih je namreč ponovno postavila svetovni rekord!

Tokratni izjemen dosežek je slovenski potapljačici na vdih Alenki Artnik uspel na tekmovanju v turškem Kasu. V disciplini z dvojno plavutjo je postavila nov svetovni rekord 106 metrov in tako prekosila italijansko tekmico Alessio Zecchini, ki je ta teden za deset metrov popravila rekordno znamko (105 m).

Artnikova si je po izjemnih julijskih potopih na Long Islandu na Bahamih, kjer je izboljšala lasten svetovni rekord v disciplini potop s konstantno obtežitvijo na 122 metrov, vzela nekaj premora. Nato pa je začela priprave na svetovno prvenstvo, ki se bo v Turčiji začelo prihodnji teden.

Yesterday I made a New WORLD RECORD in a bifins discipline to 106m at Kas Baska competition in Kas, Turkey ???? Firstly I...

Posted by Alenka Artnik Freediving on Saturday, October 2, 2021

Alenka Artnik je svoj dosežek objavila na družbenem omrežju Facebook, ki pa ni bila povsem zadovoljna z izvedbo potopa, saj so organizatorji za 50 minut prestavili začetek štarta, nekoliko slabe volje pa ji je povzročil tudi močan tok, ki ji je podaljšal potop za 20 sekund.

"Bilo je malo razburkano in čeprav je bilo navzven vse 'čisto', nisem povsem zadovoljna z izvedbo potopa. Organizatorji so nekaj minut pred mojim načrtovanim startom tega zamaknili za 50 minut, kar je vedno malo nadležno, še posebej, če se pripravljaš na rekordni potop. Vendar, iskreno povedano, se s tem nisem preveč obremenjevala in sem ohranila mirnost," je na Facebooku zapisala Artnikova in dodala še nekaj fotografskih utrinkov novega rekordnega potopa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  04 .10. 2021 ob  06: 57
Čestitke. Za to je potreben velik pogum.

Je dekle tudi lepo, da mi zastane dih
joe jaxson |  02 .10. 2021 ob  23: 07
ona in anja sta "the best", vsi ostali so navadni glumci !!!