KOPRČANKA Z LENTO WORLD TOP MODEL SLOVENIA: "Če me boste videli v Milanu, to pomeni, da je bila to moja skrita želja" (INTERVJU)

Koper

20-letna Koprčanka Valentina Vatovci, aktualna World Top Model Slovenije, decembra potuje v Monte Carlo, kjer se bo potegovala za 200.000 evrov vredno nagrado ter letno pogodbo za delo v svetovnih modnih središčih. Z Valentino smo se pogovarjali med drugim tudi o tem, kako se pripravlja na nadaljnjo kariero v modnem svetu ter kakšna pričakovanja ima v svetu visoke mode. Seveda je nismo pozabili vprašati, kako ohranja svojo top formo in lepoto.

Tudi mi se pridružujemo čestitkam za izbor za Top Model Slovenia! Kako doživljate ta velik uspeh?

Hvala. Treniram in tudi vadim govor, saj je zdaj veliko intervjujev in želim biti vedno bolj sproščena pred kamerami in publiko. Zelo mi je lepo, ker me nekateri prepoznajo, če povem ime in priimek, mogoče celo po videzu. Mami je zelo ponosna, kar me še bolj veseli in motivira. Ta uspeh tudi doživljam z večjo motivacijo do vsega, kar počnem.

Decembra odpotujete v Monte Carlo, kjer vas čaka soočenje z najlepšimi top modeli iz Evrope. Kaj treme? Kako se na ta dogodek pripravljate?

Treme za Monte Carlo nimam, ker vem, da v se bom v vsakem primeru imela zelo dobro in je to zelo velika izkušnja nasploh v življenju. Pripravljam se tako, da izboljšujem stvari v povezavi z manekenstvom, treniram, izboljšujem disciplino. Ter seveda z mojo PR agentko in lastnico World Top Model Slovenia Kaly Kolonič se pogovarjava, kje bi lahko kaj izboljšala. V ta namen bom imela v kratkem tudi več slikanj, vajo hoje in komunikacije, v okviru Modeling Akademije World Top Model Slovenia.

Kako zgleda vsakodnevno življenje top manekenke? Je potrebno veliko odrekanja, da se ohrani takšna forma?

Vsakodnevno življenje poteka tako, da včasih pomagam mami v njeni službi, pomagam tudi očetu, se učim, hodim na pilates. V prostem času se videvam z bližjimi meni ljubimi ljudmi, zelo rada tudi slikam, rišem in berem. Odrekanje ni tako zelo potrebno, je pa potrebno paziti, vsaj jaz tako delam, da pijem dovolj vode. Že po naravi imam rada zelenjavo, fast food pa mi že nekaj časa ne leži toliko pri srcu. Rada poskrbim za zdravo prehrano, saj je od tega odvisno tvoje počutje, zdravje ter seveda izgled. Imam srečo, da je Kaly Kolonič tudi nutricionistka in da mi je naredila program prehrane. 

Kakšen je vaš osebni modni stil?

Rada se oblačim moderno oziroma z okusom. Všeč mi je kombinirati različna oblačila, všeč mi je, kako to potem izgleda na meni. Ljudje, ki so moderno oblečeni, mi takoj padejo v oči, saj mi to izgleda zelo lepo, včasih pa celo dobim kakšno novo idejo. Velikokrat si kombinacijo izmislim sama.

Imate kakšne posebej izbrane modne kreatorje?

Nimam prav najljubših kreatorjev, okus se mi pogosto spreminja. Kadar grem nakupovat, običajno kupim to, kar mi je najbolj všeč, ne glede na to, ali je popularna znamka ali ne. 

Kakšne so vaše dosedanje izkušnje v svetu mode? Kdaj ste se začeli ukvarjati z manekenstvom?

Od malih let me je mami oblačila zelo lepo; doma sem z mamo vadila hojo, saj se je ona tudi v preteklosti ukvarjala z modo ter plesom. Nikoli pa si nisem mislila, da bom manekenka. Sčasoma me je to začelo zanimati.

Kaj vas žene v svet visoke mode? Kaj vas pri poklicu manekenke najbolj privlači?

Najbolj me privlači ta estetika vsega, zelo mi je všeč, kot sem že omenila, moda, različni stili, ki jih v trgovinah ne vidiš. Žene pa moja želje do nečesa, motivacija, ki si jo naredim.

Kje je za vas naslednja postaja v manekenski karieri? Je to morda od vseh oboževani Milano ali imate raje francoski stil, torej Pariz?

Imam velike in visoke cilje in želje, katere zaenkrat ne bom omenjala. Če me boste videli v Milanu, to pomeni, da je bila to moja skrita želja, če pa kje drugje, pomeni da tam.

Kje vas lahko spremljamo? Imate na družbenih omrežjih že svoj širši krog občudovalcev?

Spremljate me lahko na Instagramu World Top Model Slovenia. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  04 .11. 2023 ob  13: 39
Beda!