KOPRČANI VČERAJ PORAŽENI: A tekma je bila napeta do zadnjega zvoka sirene (FOTO)

Koper

Rokometaši Trima iz Trebnjega so na včerajšnji tekmi 19. kroga lige NLP premagali Koper z 29:27 (16:13).

Drugouvrščeni trebanjski rokometaši so po hudem boju dosegli 14. zmago v ligi NLB, Koprčani tudi po devetem porazu ostajajo v zgornji polovici razpredelnice.

Gostitelji so sijajno odprli tekmo in povedli z 8:4. Sredi prvega polčasa se jim je ustavilo, kar so izbranci gostujočega trenerja Bojana Čotarja izkoristili in jim v 26. minuti po golu Jake Moljka povsem zadihali za ovratnik (11:12).

V končnici prve polovice tekme so gostitelji le ujeli uvodni ritem in povedli s 16:13, v začetku drugega polčasa pa podvojili prednost (20:14).

Varovanci domačega trenerja Uroša Zormana so imeli vajeti igre v svojih rokah do 53. minute. Pri vodstvu s 27:22 pa se jim je povsem ustavilo, Primorci so se jim dve minuti pred koncem tekme po golu Tineta Poklarja približali na gol zaostanka (26:27). Napeto je bilo vse do zadnjega zvoka sirene, mir v trebanjsko hišo je prinesel šele zadetek Gala Cirarja za končni izid 29:27.

V dolenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Cirar in Uroš Udovič, ki sta dosegla po pet golov, v primorski je blestel Žiga Smolnik z devetimi zadetki.

Trebanjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, koprska bo gostila Gorenje Velenje.


* Dvorana OŠ, gledalcev 190, sodnika: Satler in Pukšič.
* Trimo Trebnje: Čudič, Brana, Slatinek Jovičić 2, Višček 2, Horvat 2, Didovič 1, Stanojević, Radojković 3, Lazarevski 2, Ončev 4, Potočnik 1, Udovič 5, Cirar 5 (2), Miklavec 1, Florjančič 1, Ćorsović.
* Koper: Jelovčan, Logar, Špruk 5, Žagar 3, Pavlović 2, Poklar 3, Konjević, Moljk 2, Vujović 1, Smolnik 9 (9), Muminović, Zugan, Sanabor, Makuc 1, Kete 1, Breznikar.
* Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 2 (2), Koper 9 (9).
* Izključitve: Trimo Trebnje 6, Koper 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija