KOPRČANI V ŽIVČNI KONČNICI PODLEGLI MARIBORČANOM: "Nismo bili dorasel tekmec"

Koper

Rokometaši mariborskega Branika so na sobotni tekmi 10. kroga lige NLB v gosteh premagali Koper z 22:20 (12:11).

Mariborčani so na Obali dosegli četrto zmago v tej sezoni, po njej so na razpredelnici prehiteli tudi osmoljence včerajšnjega medsebojnega obračuna iz Kopra. Koprčani so tako trenutno na devetem mestu lestvice.

Izbranci celjskega trenerja na mariborski klopi Luke Žvižeja so bili večji del v prednosti. V 48. minuti je bila tekma povsem odprta (16:17), v prelomnih trenutkih pa so bili bolj zbrani in preudarni rokometaši iz štajerske prestolnice. V živčni končnici so si najprej priigrali tri gole prednosti (19:16), ko pa je Nejc Planinšek v 57. minuti povišal na 21:17, je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Maribor.

Po tekmi je trener Koprčanov, Uroš Rapotec, povedal: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Sigurno lahko vsaka ekipa vsakega premaga. Mi danes nismo bili dorasel tekmec – naredili smo preveč napak; predvsem v napadu, saj smo zgrešili preveč strelov. Mislim, da si danes nismo zaslužili. Menim, da so fantje sposobni veliko več in žal tega danes niso uspeli prikazati. Del krivde je tudi na meni."

V mariborskem Braniku je bil na včerajšnjem obračunu najbolj učinkovit Planinšek s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Gregor Lorger s 14 obrambami. Pri Kopru je Tine Poklar dosegel šest zadetkov.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu, ki bo čez dva tedna, gostovala v Šmartnem pri Litiji, mariborska pa bo gostila Jeruzalem Ormož.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 300, sodnika: Teršek in Žibret.
* Koper: Jelovčan, Logar, Morato, Špruk 4, Žagar 1, Pavlović 1, Poklar 6 (2), Konjević 1, Moljk 1, Vujović, Smolnik 1, Muminović, Sanabor 2, Makuc 2, Kete, Breznikar 1.
* Maribor Branik: Milačić, Lorger, Strašek, Knez 3, Planinšek 6, Dosedla 1, Veselinovič 3, Sok, Kovačec 1, Jerenec, Janc, Košec, Gregorič 1, Blagotinšek 1, Budja 2, Razgor 4, Hedl, Rakita.
* Sedemmetrovke: Koper 4 (2), Maribor Branik 3 (0).
* Izključitve: Koper 8, Maribor Branik 8 minut.
* Rdeča kartona: Pavlović (53.), Gregorič (54.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija