KOPRČANI, ŠE JE ČAS: Rok za glasovanje o 184 projektnih predlogih podaljšan

Koper

Koprska občina je na pobudo krajevnih skupnosti podaljšala rok za oddajo glasu občanov, ki bi želeli v okviru projekta Predlagam – odločam soodločati o porabi in razporejanju proračunskih sredstev. Do danes je za 184 izbranih predlogov glasovalo nekaj manj kot 4000 občanov, vsi tisti, ki še niste glasovali, pa boste to lahko storili do jutri, 23. septembra, do polnoči.

Ker si občina želi dati možnost oddaje glasu vsem tistim, ki jim zaradi objektivnih razlogov to še ni uspelo, je na pobudo krajevnih skupnosti rok za glasovanje danes podaljšala. Zanimanje javnosti za sodelovanje o porabi proračunskih sredstev je sicer zelo veliko in je preseglo pričakovanja pripravljavcev projekta. Občani so v prvi fazi oddali 322 projektnih predlogov, ki jih je pregledala komisija za participativni proračun. Na glasovanje jih je uvrstila 184, o katerih se bodo občani lahko odločali še danes in jutri, 23. septembra, do polnoči.

Za uresničitev projektov je MOK letno namenila 480 tisoč evrov, ki jih bo enakomerno – po 80 tisoč evrov za vsako – razdelila po posameznih območjih izvajanja projekta. Za obe leti skupaj bo tako namenila 960 tisoč evrov. Več o projektih in načinu glasovanja si lahko preberite na strani predlagam-odlocam.koper.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija