KOPRČANI ODDALI 322 PREDLOGOV: Po ocenjevanju komisije sledi glasovanje

Koper

V sredo se je iztekel rok za oddajo predlogov projektov za participativni del proračuna za prihodnji dve leti, ki ga je Mestna občina Koper (MOK) v okviru nove izvedbe projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido začela izvajati letošnjega junija. V enem mesecu je na naslov občine prispelo 322 predlogov. Te bo najprej preučila posebna komisija, nato pa bodo o njih glasovali občani.

Koprska občina z nadaljevanjem projekta Predlagam – odločam izvaja nov participativni proračun, ki bo veljal za proračunski leti 2021 in 2022. Za uresničitev projektov, ki jih bodo predlagali občani, je za obe leti skupaj namenila 960 tisoč evrov.

Predloge so lahko oddali vsi občani s stalnim prebivališčem v koprski občini, starejši od 15 let. Vse pravočasno oddane projektne predloge – teh je 322 – bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih dala na glasovanje, so sporočili z občine.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo od 14. do 21. septembra 2020, do 24. ure, na povezavi predlagam-odlocam.koper.si in osebno na vložišču MOK ali na sedežu krajevnih skupnosti.

Na podlagi prejetih glasov bo komisija oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki bodo javno objavljeni, in do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2021 in 2022. Razglasitev zmagovalnih predlogov bo 25. septembra, so še zapisali na koprski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija