KOPRČANI 'NAVALILI' NA KROFE Z ZGODBO: "Njihov okus te vrne v otroštvo"

Koper

Za Pusta ne smejo manjkati maškare, norčije in seveda krofi. Še posebej slastne so Koprčani in vsi obiskovalci Kopra na pustno soboto jedli v Čokoladnici Da Ponte, kjer so prodajali krofe po receptu iz leta 1962. Prvih nekaj deset so jih ocvrli pred približno tremi leti, včeraj pa že kar 1500. Nič čudnega, da so tako priljubljeni, saj, kot pravi lastnik čokoladnice Danijel Sertič, "te njihov okus vrne v otroštvo".

Danijel Sertič

Ideja za peko krofov je v Čokoladnici Da Ponte nastala povsem spontano. "Sam se živilski tehnik po izobrazbi, moja družina ima v lasti čokoladnico in ko je umrla moja babica iz Zadra, sem med pospravljanjem omare našel njen recept za krofe iz leta 1962. Prvih deset krofov smo spekli testno in jih razdelili med sosede. Ker je bil odziv fantastičen smo začeli to zgodbo počasi tržiti in prodajati," je povedal Danijel Sertič.

Veronika Božič, babica Danijela Sertiča

S peko za prodajo so pričeli pred približno tremi leti, ko so spekli med 50 in 100 krofov. "Postali so tako priljubljeni, da sem jih včeraj lastnoročno naredil 1500," ponosno pove Sertič.

Z odzivom strank so v koprski čokoladnici zelo zadovoljni. "Našli smo našo nišo, ki je prepoznavna. Ko je čokoladnica pred desetimi leti v Kopru odprla svoja vrata, smo sicer mislili, da bo tu svoje mesto našla čokolada, pa jo je očitno krof," se je še pošalil.

Iz krofov so tako ustvarili prepoznavno znamko. "'Brand' je nastal tako, da so ljudje začeli govoriti o krofih, jih pokušati … Recept je zelo enostaven: moka, jajca, sol, … ostalo pa naj ostane skrivnost. Pomemben je okus, ki te vrne v otroštvo," je prepričan Sertič.

V čokoladnici na Župančičevi v Kopru sicer delajo krofe s kremo in marmelado – po Sertičevih besedah so po kremi precej znani – a so včeraj zaradi pomanjkanja časa pekli le marmeladne.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija