KOPRČANI KLONILI V BONIFIKI: Celjani zanesljivo do novih točk (FOTO)

Koper

Celjani so brez večjih težav prišli do sedme zmage v nizu v državnem prvenstvu. Na Obali so bili za razred boljši od Koprčanov, hkrati pa so privarčevali nekaj moči za veliko pomembnejši nedeljski obračun proti norveškemu Elverumu v Zlatorogu, kjer se nadejajo prvim točkam v evropski ligi prvakov.

Primorci so bili v uvodu tekme enakovredni gostom iz Štajerske. Po izidu 3:3 so na parketu dvorane Bonifika zavladali izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka, ki so predvsem udarno zaigrali v končnici prvega polčasa.

V 26. minuti so si po golu Gala Marguča, s petimi zadetki tudi najbolj učinkovitega igralca v prvi polovici tekme, priigrali pet golov prednosti (12:7), na veliki odmor pa so se odpravili z zalogo šestih zadetkov (14:8).

Celjani v drugem polčasu niso blesteli, igrali so racionalno in vseskozi imeli nadzor nad tekmeci ter zanesljivo vpisali novi točki na svoj račun.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Patrik Leban s sedmimi in Marguč s petimi goli, v poraženi pa Jaka Avsec s šestimi in Žiga Smolnik s štirimi zadetki.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 30. oktobra, gostovala v Ribnici, koprska pa v soboto, 2. novembra, v Ormožu.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 600, sodnika: Teršek in Žibert.
* Koper: Štavar, Dobaj, Dolenc, Žagar 1, Avsec 6, Krečič 3 (1), Konjević 1, Postogna, Moljk 1, Smolnik 4 (2), Sokolič 1, Guček 1, Marić 1, Makuc, Stopar 1, Breznikar.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor 1, Marguč 5, Šarac 3, Grošelj 2, Poteko, Žabić, Silva 2, Kodrin 1, Horžen 1, Grebenc, Makuc, Leban 7 (1), Novak 4.
* Sedemmetrovke: Koper 4 (3), Celje Pivovarna Laško 1 (1).
* Izključitve: Koper 4, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija