KOPRČANI DVIGNILI POKAL: V spektakularni končnici tekme Bravo odpravili s 3:1

Koper

Nogometaši Kopra so zmagovalci pokala Pivovarne Union, potem ko so v finalu v Celju premagali Bravo s 3:1 (0:0). Za Koper sta v drugem polčasu zadela Lamin Colley dvakrat in Andrej Kotnik, za Bravo pa je bil uspešen Gregor Bajde.

Povsem nov pokal, na katerem ima vsaka od sedmih pokrajin, iz katerih prihajajo klubi v pokalnem tekmovanju, svoj simbol – ob simbolu krovne zveze –, je pripadel Kopru. Ta se je četrtič v zgodovini veselil tovrstnega naslova naslova po sezonah 2005/06, 2006/07 in 2014/15. Bravo pa je v zanj zgodovinskem prvem finalu ostal brez pokala, takisto pa tudi brez evropskih tekmovanj.

Primorci, ki so pod vodstvom Zorana Zeljkovića v tej sezoni v izvrstnem položaju tudi v državnem prvenstvu, kjer imajo dva kroga pred koncem dve točki prednosti pred Mariborom, so se do finala prebili prek Aluminija, Olimpije in Celja, medtem ko so ljubljanski nogometaši, ki jih vodi Dejan Grabić, izločili Gorico, Muro in Domžale.

Prvi resnejši strel na tekmi so sprožili Koprčani, od daleč je poskusil Ivan Borna Jelić Balta, vendar je žogo poslal čez gol. Tudi sicer so bili Primorci v teh trenutkih podjetnejši, so pa v 17. minuti prvič poskusili tudi pri Bravu prek Martina Kramariča, ki pa je prešibko streljal.

Na drugi strani je malce zatem poskusil Lamin Colley, Matija Orbanić pa tudi ni imel težkega dela. So pa bili v napadu še naprej aktivnejši Koprčani, a pravih zaključnih strelov ni bilo. Zato pa so do tega prišli Ljubljančani v 39. minuti, ko je poskusil Loren Maružin, po njegovem nizkem strelu pa je dobro posredoval David Adam.

V drugem polčasu so najprej zagrozili spet Koprčani, a žoga po strelu z glavo ni našla pravega cilja. Sicer pa se je nato tekma odvijala po podobnem scenariju kot v prvem polčasu, Koper je imel nekaj več od igre, a pravih nevarnosti za vratarja ni bilo.

V 70. minuti pa so gledalci vendarle videli spremembo izida. Andrej Kotnik je po levi strani prišel v kazenski prostor, oddal žogo v sredino, tam pa jo je v mrežo pospravil Lamin Colley. Tri minute pozneje so Koprčani znova zadeli, ko je Kotnik dvignil žogo čez Orbanića za 2:0, zadetek pa je obveljal po pregledu posnetka.

V 83. minuti so Ljubljančani zmanjšali zaostanek, potem ko je z glavo zadel Gregor Bajde, toda že minuto zatem je goste v kazenskem prostoru malce premešal Colley in dosegel še svoj drugi gol na tekmi za končnih 3:1.

Zoran Zeljković, trener Kopra: "Mislim, da smo bili malo boljši. Kot smo pričakovali, se je Bravo organizirano branil in čakal na protinapade. Mi pa smo bili potrpežljivi in zasluženo zmagali. Ne vem, če bo zdaj lažje odigrati še končnico prvenstva, toda vse bomo naredili za to, da osvojimo nov naslov, saj sami odločamo o sebi. Čaka pa nas še težka pot. Radi bi kaj naredili tudi v Evropi in verjemite mi, da bo Koper tudi tam kaj naredil."

BONUS VIDEO: Kako razširjena je zasvojenost z drogami med mladimi?


* Arena Z'dežele, gledalcev 2500, sodniki: Vinčić, Klančnik, Vukan.
* Strelci: 0:1 Colley (70.), 0:2 Kotnik (73.), 1:2 Bajde (83.), 1:3 Colley (84.).
* Bravo: Orbanić, Trontelj, Milić (od 78. Sever), Jakšić, Križan, Kavčič, Kirm (od 46. Kurtović), Nsana, Maružin (od 71. Bajde), Marjanac (od 65. Memić), Kramarič.
* Koper: Adam, Rajčević, Žužek, Novoselec, Bručić, Jelić Balta (od 90. Đira), Izata (od 60. Kotnik), Vešner Tičić (od 90. Guberac), Parris (od 78. Šušnjara), Osuji (od 78. Jašaragić), Colley.
* Rumeni kartoni: Milić; Jelić Balta, Adam.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija