KOPRČANE VZNEMIRIL STREL PRED BONIFIKO: 27-letnik s pištolo in naboji

Kronika

Policisti so v nedeljo ob 2.20 prejeli obvestilo, da je bilo pred Bonifiko v Kopru slišati pok, kot bi bil iz pištole. Policisti so na kraju prijeli 27-letnega domačina, ki je imel pri sebi pištolo z naboji, na kraju so našli tudi tulce. Orožje so mu zasegli, prav tako tudi naboje. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Po zbranih vseh obvestilih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti.  

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 146 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 272 klicev. Obravnavali so 39 prometnih nesreč z materialno škodo, eno s hujšimi in tri z lažnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in devet tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 19 intervencij. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 23 nezakonitih prehodov državne meje.  

Kraje in vlomi

V petek je v Knežaku je nekdo vlomil v hišo, odnesel ni nič.

V soboto na Šolski ulici v Kopru je nekdo vlomil v dve stanovanji, odnesel ni nič.

V Manžanu so v soboto vlomili v stanovanjsko hišo, ukradli niso nič.

V Kolombanu je nekdo iz gospodarskega poslopja ukradel različno orodje, v vrednosti približno 700 evrov.

Nasilje

Policiste je v petek ob 22.30 poklical varnostnik iz koprskega lokala, kjer sta ga napadala moški in ženska. Močno pod vplivom alkohola sta zahtevala pijačo, vendar so ju napotili iz lokala, s čimer pa se nista strinjala. V lokal sta želela na silo, z odrivanjem, ženska je varnostnika tudi udarila. Po prihodu policistov na kraj ženska ni prenehala s kršitvami in je žalila tudi policiste, zato so ji odredili pridržanje. Obema so izdali plačilni nalog za različne kršitve zakonodaje.

V nedeljo ob 0.50 so sežanski policisti obravnavali nasilje med partnerjema. Moškemu so izrekli prepoved približevanja, sledi mu tudi kazenska ovadba za nasilništvo.

Ob 3. uri pa so bili obveščeni, da se pred enim od lokalom v Kopru pretepa več oseb. Na kraju so policisti zbrali obvestila in ugotovili, da je 35-letnik z okolice Kopra poškodoval žensko in dva moška. Po zaključenih vseh postopkih mu sledi kazenska ovadba za nasilništvo.

Vožnja pod vplivom alkohola in mamil

V soboto ob 2.20 je v Kopru 24-letni voznik z osebnim avtomobilom trčil v drog javne razsvetljave. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1.01 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 4. uri so policisti peljali za avtomobilom po Šmarski cesti. Ker je peljal nezanesljivo, so ga ustavili. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je 25-letnemu vozniku pokazal rezultat 0,76 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.  

V Luciji so v soboto ob 22.50 ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odkloni, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 18. uri je od Lucije proti Valeti vijugal kombi. Vozilo so policisti izsledili pri izvozu za Šmarje, kjer je 50-letni voznik trčil v postavljeno prometno signalizacijo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,76 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče.  

Ustreljena žival

Lovec je pri Planini v soboto našel ustreljeno košuto. Obravnava se kaznivo dejanje nezakoniti lov.

Ilegalne migracije

V soboto ob 22.30 so policisti pri Ilirski Bistrici ustavljali terensko vozilo Chevrolet. Voznik na znake ni ustavljal in je pospešeno peljal naprej. Odrejen je bil tudi stinger, ki ga je prevozil, zatem pa je v Ilirski Bistrici ustavil. 50-letnemu državljanu Sirije so odvzeli prostost, v vozilu je bilo še šest državljanov Sirije in dva državljana Turčije, ki nimajo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznik je bil že priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom.

Na cestah

V nedeljo popoldan je na avtocesti pri Senožečah državljan Švice peljal 193 km/h. Plačal je globo.

V nedeljo ob 21.55 je bila prometna nesreča pred predorom Dekani. Ker se je iz vozila kadilo, so bili na kraj takoj napoteni gasilci in reševalci, ki so osebo rešili iz vozila. 40-letni Koprčan je bil odpeljan v bolnišnico, zanj je bil odrejen strokovni pregled za alkohol, droge in zdravila. Ugotovljeno je bilo, da je zapeljal v desno preko pasu za počasna vozila v odstavno nišo, kjer je trčil robnik in varnostno ograjo ter na koncu odstavne niše obstal, obrnjen v nasprotno smer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija