KOPRČANE 'RAZVNELA' PIPA PRI VRATIH MUDA: "Če ne bi videl na lastne oči, ne bi verjel" (FOTO)

Koper

Uporabnike družbenega omrežja Facebook je 'razvnela' fotografija pipe, ki je pritrjena na spomeniku pri vratih Muda v Kopru. Pod njo se vrstijo zgroženi komentarji, kdo si je dovolil tovrstni poseg. Poimenovali so jo kar 'pipa vseh pip'. Medtem so nam iz Marjetice Koper sporočili, da je pipa že zamenjana.

Fotografijo 'Pipe vseh pip' je na družbenem omrežju Facebook delil Jure Orel. "Če ne bi videl na lastne oči, ne bi verjel. Nisem sicer strokovnjak na tem področju, se mi pa kot laiku zdi, da se je nekomu v tem primeru dobro odpokalo," je zapisal ob njej.

Vrata Muda - Koper. Če ne bi videl na lastne oči, ne bi verjel. Nisem sicer strokovnjak na tem področju, se mi pa kot...

Posted by Jure Orel on Monday, November 25, 2019

Pod objavo so se nanizali zgroženi komentarji, kako je sploh lahko do česa takega prišlo. "Sramotno, če je to strokovni poseg. Verjamem, da se je nekdo grdo pohecal s spomenikom," se glasi eden izmed njih. Nekdo od uporabnikov je prilepil tudi sliko pipe, ki bi se k zgodovinskemu spomeniku bistveno bolj prilegala kot pa moderna pipa, ki ga 'okrašuje' sedaj. Tudi cene za pipe arhaičnega izgleda so zelo dostopne, saj se na spletu prodajajo že od 15 evrov naprej.

Pipe arhaičnega izgleda se na spletu prodajajo že od 15 evrov naprej.

Orel je med drugim na Facebooku tudi napovedal, da se bo obrnil na Mestno občino Koper. Kot nam je povedal v telefonskem pogovoru, so se na občini že odzvali. Dejali so, da so z zadevo seznanjeni in se strinjajo, da je potrebna zamenjava. Ob tem so mu zagotovili, da bo pipa v kratkem umaknjena oz. zamenjana.

"Neprimerna pipa je bila začasna rešitev. Pipo, primerno za tako lokacijo, bomo postavili v najkrajšem možnem času - danes ali jutri," pa nam je sporočil Dimitrije Šamšal, predstavnik za odnose z javnostmi na koprski Marjetici. Obljubo so na Marjetici tudi držali, saj so nam naknadno sporočili, da je pipa že zamenjana.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  27 .11. 2019 ob  12: 38
Od polpismenih na ????ni kaj pričakovat. Še bolj tragično pa je barbarstvo znotraj kulturnih ustanov kot je npr muzej, kjer nimajo nobenih razstav, umetnine gnijejo po depojih, precej pokradeno itd itd. Kriminalno in kaznivo početje pa, da se na občini molči, na MK RS zatiska oči, lenuhi pa vlečejo debele plače in se smejijo vsem v brk.
Lili |  27 .11. 2019 ob  09: 48
u..Jure je ful aktiven v Kopru..Kaj nisi izolan? Al boš kandidiral na naslednjih volitvah za župana Kopra.. e ja...
va cagar |  26 .11. 2019 ob  11: 09
mogoče ima še ceno od merkurja