KOPRČANA SKORAJ ZBIL VOZNIK: Ni mu ustavil na prehodu za pešce, nato pa ga je še zmerjal

Kronika

Koprske policiste je včeraj zvečer poklical občan in povedal, da ga je skoraj povozil osebni avto v Kopru. Sam je pravilno pri zeleni luči na semaforju prečkal cesto na prehodu za pešce v Kopru, ko je iz Benčičeve ulice na Ulico Vena Pilona zavil voznik osebnega avtomobila, ki pred prehodom ni ustavil, da bi lahko pešec prečkal cesto. Zatem pa je pešca še zmerjal in odpeljal naprej. Po izsleditvi voznika mu sledi hitri postopek.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 161 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali povzročitev telesne poškodbe in nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v sedmih primerih.

Piranski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu sledi kazenska ovadba.

Ob 20.50 so prometni policisti pri Bertokih poskušali ustaviti osebni avto, ki pa na njihove znake ni ustavil. Čez nekaj minut so izsledili parkirano vozilo, zatem pa še 45-letnega voznika, ki ima veljaven ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PP Kozina so policisti obravnavali 20 državljanov Pakistana in enega državljana Indije, na območju PP Ilirska Bistrica pa tri državljane Afganistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili dva državljana Maroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija