KOPRČAN POLICISTOM POBEGNIL ZARADI KONOPLJE: Po avtocesti bežal z odprtimi vrati in v nasprotno smer, ujet šele peš v Semedeli (FOTO)

Kronika

V petek smo poročali o filmskem policijskem zasledovanju pobeglega voznika med Uncem in Koprom, ki se je končalo v Semedeli, na mostu čez Badaševico. Že med vikendom je Policijska uprava (PU) Koper pozivala vse, ki jih je voznik sivega clia s svojo nevarno vožnjo ogrožal, naj se jim oglasijo, danes pa so sporočili podrobnosti akcije. Pobeglemu vozniku so zasegli pol kilograma konoplje.

Policisti so v petek, 14. maja, ob 17.30 na izvozu za Unec ustavili osebni avto Renault clio. Pod sopotnikovim sedežem je policist opazil prozorno PVC vrečko, v kateri so bili zeleni rastlinski delci - vršički, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo konopljo. Policista sta mu vrečko zasegla. V tem trenutku pa je 22-letni voznik iz Kopra nenadoma sedel v svoje vozilo in kar z odprtimi sopotnikovimi vrati in vrati prtljažnika naglo odpeljal na izvoz iz avtoceste Unec, in sicer v nasprotno smer vožnje.

Zatem je s pospešeno vožnjo v nasprotni smeri vožnje nadaljeval po izvozu z avtoceste in po avtocesti. Po približno 50 metrih vožnje v napačno smer je polkrožno obrnil, pri čemer je zapeljal čez vozni in prehitevalni pas avtoceste, nato pa nadaljeval proti Kopru. Policisti so mu sledili in ga ustavljali vse do Kopra. Na poti so bili izpolnjeni pogoji za ustavitev s stingerjem, vendar je vozil z veliko hitrostjo, zavijal levo in desno ter prehiteval vozila pred njim, zato ga ni bilo mogoče varno prehiteti in ustaviti.

[???? NEVARNA VOŽNJA - NUJNI POZIV OŠKODOVANCEM] Včeraj ob 17.40 je policijska patrulja ???? na avtocesti na Uncu opazila...

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Sobota, 15. maj 2021

Na bencinskem servisu v Kopru je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal proti makadamskemu parkirišču, kjer je vozilo pri vožnji preko robnika zaradi velike hitrosti vrglo v zrak. Z vožnjo je nadaljeval prek nadvoza pešpoti in kolesarske steze prek reke Badaševice proti Tomšičevi ulici. Med vožnjo čez nadvoz je ogrožal pešce in policiste, ki so se mu umikali na rob nadvoza. Na koncu nadvoza se je z vozilom zaletel v kovinski stebriček. Po trku je izstopil iz vozila in začel bežati peš proti Veluščkovi ulici in za blok do garaž, kjer sta ga dohitela policista, ga obvladala in vklenila.

22-letnemu vozniku iz Kopra sledi obdolžilni predlog, ker ni upošteval prometne signalizacije o prepovedi vožnje, vozil je po površini, ki ni namenjena vožnji osebnih vozil, vozil je z neprilagojeno hitrostjo in odklonil strokovni pregleda na mamila. Za ostale prekrške, ki jih je storil na relaciji Unec–Koper, sledi uvedba prekrškovnega postopka po zbranih obvestilih, saj policisti še zbirajo podatke občanov, ki jih je bežeči voznik s svojo nevarno vožnjo ogrožal. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji Nevarna vožnja v cestnem prometu in Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, so sporočili s PU Koper.

Ker je voznik z nevarno vožnjo ogrožal tako voznike kot tudi pešce in kolesarje, na PU Koper prosijo vse, ki so bili ogroženi, da pokličejo na 113 ali 05 611 67 00 (PP Koper).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
clemente |  18 .05. 2021 ob  10: 46
-4
sramota živa, tipa lovi pol države zaradi trave, svašta, kašen nazadnjaški narod smo. Zardai krompirja ne lovijo nobenega jQuery1123023953269406376232_1621327553291
jaz sem raje siromak kot da lovim nekoga leta 2021 zaradi trave, tako bom povedal

olor |  18 .05. 2021 ob  09: 22
hribi, kaj bi pa rekel za tiste, ki pokradejo/zafurajo milijone, kot naprimer Bavčar? A veš koliko ljudi in družin je ogrozil Bavčar in njemu podobnijQuery1123040270865970278513_1621322403086?
kokodek |  17 .05. 2021 ob  17: 58
podobni pijani vozniki - bedaki sedijo v parlamentu in sprejemajo zakone
td |  17 .05. 2021 ob  13: 20
@hribi, se povsem strinjam, drugače so bili več kot izpolnjeni pogoji, da ga ustavijo kakorkoli ob upoštevanju edino, da ne nastrada kdo drug. Imamo pa zmešane kazni za takšne izmečke, sedaj bo dobil fitness zastonj za nekaj časa in to je vse.
hribi |  17 .05. 2021 ob  13: 10
15
Da se izognemo težavam in nevarnostim bi bilo naslednjič bolj primerno uporabiti orožje. Bi rekli, šus v glavo, mona.