KOPER DOBIL ČETRTI MLADINSKI CENTER: S 124 tisoč evri preuredili nekdanje zaklonišče na Markovcu (FOTO)

Koper

V nekdanjem zaklonišču na koprskem Markovcu so danes uradno odprli prostore novega četrtnega mladinskega centra. Ta bo v prvi vrsti namenjen dijakom in mladim med 15. in 29. letom starosti ter jim bo ponujal možnost neformalnega druženja, dve glasbeni vadnici in predavalnico. Organizirane dejavnosti bodo opredelili mladi sami.

Nekdanje zaklonišče na Markovcu je bilo zgrajeno v času hladne vojne in je služilo v primerih, ko je bila ogrožena varnost lokalnega prebivalstva, zadnja desetletja pa je več ali manj samevalo, so zapisali v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, pod okriljem katerega bo deloval mladinski center.

Prostore so zdaj popolnoma preuredili, uredili so nove sanitarije s kanalizacijskim in vodovodnim priključkom, vzpostavili varno električno omrežje, namestili montažne predelne stene ter opravili pleskarska dela in v del prostorov položili laminat. Za obnovo so namenili 124.000 evrov, sredstva pa je zagotovila Mestna občina Koper.

Skupina mladih umetnikov in grafitarjev je nato s poslikavo prostorov poskrbela še za zanimivo in svežo podobo približno 200 kvadratnih metrov velikega novega centra za mlade. Tematika poslikav ni bila vnaprej določena, ampak so jo mladi določili sami.

V prvi vrsti bo center namenjen dijakom in mladostnikom med 15. in 29. letom, zlasti ob popoldanskih urah. Center bo namreč odprt od ponedeljka do petka med 13. in 20. uro in bo ponujal možnost neformalnega druženja, dve glasbeni vadnici in predavalnico.

Organizirane dejavnosti bodo opredelili mladi sami s svojimi idejami in angažmajem, prav tako mu bodo mladi naknadno izbrali primerno ime. Tako kot v matični enoti Centra mladih Koper v središču mesta jim bodo zaposleni v zavodu za mladino in prostovoljci pri kakovostnem preživljanju prostega časa nudili mentorstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija