KOPER BREZ AZBESTA: Nova brezplačna akcija občine in Marjetice

Koper

Marjetica Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper tudi letos pripravlja akcijo brezplačnega prevzema nevarnih azbestnih odpadkov. Akcija bo trajala do 31. oktobra oziroma do porabe proračunskih sredstev v višini 22.155 evrov. V Kopru so bili veseli lanskega dobrega odziva, ko so zbrali več kot 150.000 kilogramov azbestnih odpadkov, zato so se odločili akcijo letos ponoviti.

Na Marjetici Koper sporočajo, da koprska občina upravičencem krije stroške brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov, medtem ko morajo za zavarovanje odpadkov in prevoz poskrbeti sami. Posameznik lahko odda do 2 toni azbestnih odpadkov v Zbirnem centru Srmin, od ponedeljka do petka med 6. in 18. uro, ob sobotah pa med 7. in 15. uro, ali v Zbirnem centru Dvori pri Sv. Antonu med delavniki od 7. do 15. ure. Pred oddajo v zbirni center je treba izpolniti obrazec, ki je dostopen na tej povezavi. Izpolnjeni obrazec morajo upravičenci posredovati v pregled in potrditev na Mestno občino Koper ter nato izpolnjenega in potrjenega predložiti ob oddaji azbestnih odpadkov v zbirni center, in sicer najkasneje 30 dni po prejetju.

Na Marjetici Koper občane še opozarjajo na primerno zaščito in dosledno upoštevanje predpisov s področja ravnanja z azbestnimi odpadki. Pred transportom morate material naložiti na leseno euro paleto, ki ne sme presegati enega metra višine, in ovijete v plastično folijo, saj se tako prepreči uhajanje manjših delcev azbesta v zrak. Za več informacij o akciji in pravilnem ravnanju z azbestnimi odpadki jih lahko kontaktirate prek elektronskega naslova simon.varljen@marjeticakoper.si ali prek telefonske številke 05 66 33 761.