Konec tedna pestro v Taverni

Koper

Ta konec tedna bo koprska Taverna ponovno oživela. V petek, 25. oktobra, jo bodo preplavili oboževalci makedonskega prezgodaj preminulega pevca Tošeja Proeskega, ki bodo lahko ves večer uživali v najljubših skladbah pevca v slovenskem, makedonskem, hrvaškem in angleškem jeziku, v soboto, 26. oktobra, pa bo ta prizorišče že tradicionalnega srečanja Spoznajmo bolezni srca in ožilja.


V spomin na Tošeja

V petek ob 21. uri bodo v Taverni nastopili odlični pevci iz Slovenije, Hrvaške in Makedonije, ki bodo ob spremljavi inštrumentalne zasedbe BK Vocal Studio skušali priklicati v spomin enega najboljših pevcev v Makedoniji Tošeja Proeskega. Koncert, ki ga organizira Vocal BK Studiio – šola odrskih umetnosti, ima pri naših južnih sosedih že dolgoletno tradicijo, odlično pa je bil sprejet tudi med slovenskimi oboževalci.

V soboto tradicionalno srečanje Spoznajmo bolezni srca in ožilja

Ob tej priložnosti bodo ves dan, med 9. in 16. uro, v Taverni izvajali množične meritve, obiskovalci pa bodo lahko pridobili tudi informacije, kako naj spremenijo svoj življenjski slog.

Dan kasneje bo Taverna gostila še tradicionalno srečanje Spoznajmo bolezni srca in ožilja, ki ga tudi letos organizirajo Splošna bolnišnica Izola ter Univerza na Primorskem. Uradno odprtje, na katerem bodo zbrane pozdravili visoki gostje, bo ob 9. uri, sledila pa bodo predavanja na temo bolezni srca in ožilja, staranja in sladkorne bolezni uglednih gostov iz področja medicine.

Ob 10.30 bodo organizirali tudi delavnico Kaj lahko storim sam za kakovostno staranje, sledila pa bodo predavanja o holesterolu, krčnih žilah, kajenju in drugih, tako ali drugače z boleznimi srca in ožilja povezanih boleznih in simptomih. Ob 16. uri se bo začel popoldanski program, v okviru katerega bodo sledila številna izredno uporabna predavanja. Ob tej priložnosti bodo ves dan, med 9. in 16. uro, v Taverni izvajali množične meritve, obiskovalci pa bodo lahko pridobili tudi informacije, kako naj spremenijo svoj življenjski slog.

Deli novico:

končno |  24 .10. 2013 ob  10: 36
Zelo lepo ,da bo tudi dan posvečen bolezni srca in ožilja,saj ta bolezen je zelo v porastu v zadnjih 10 letih tudi med mladimi