KONEC TEDNA MNOŽIČNA ARETACIJA PREBEŽNIKOV: Bistriški župan opozarja, da gre za vedno večje skupine in poziva k rešitvam

Kronika

V zadnjem vikendu so policisti na ilirskobistriškem obravnavali 144 ilegalnih migrantov, 133 je bilo prijetih, 11 so nam jih vrnili italijanski varnostni organi. Prijeta sta bila tudi dva vodiča, državljan Srbije in državljan Irana, ki bosta kazensko ovadena.

Med obravnavanimi migranti je bilo največ državljanov Pakistana, sledijo jim državljani Bangladeša. Nekaj manj jih je iz Afganistana, Irana, Eritreje, Maroka, Nepala, Alžirije, Iraka in Egipta.

V Sežani ustavili kombi, proti Materiji Mercedesa

Včeraj ob 16.30 so policisti ustavili kombi v Sežani. Peljal ga je 31-letni državljan Srbije, v vozilu je bilo osem državljanov Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Fotografija je simbolična.

Ob 22.30 pa so policisti od Obrova proti Materiji vozili za Mercedesom CT-816-NB, italijanskih registrskih številk, ki na znake ni ustavljal. Vozilo so ustavili v Hrpeljah, štirje potniki in voznik so pobegnili, vendar so policisti nekaj minut kasneje prijeli 36-letnega državljana Irana, za katerega se je izkazalo, da je vodič in dva ilegalna migranta, prav tako državljana Irana.

Vsi postopki še potekajo, so še sporočili s koprske policijske uprave.

Opozorila bistriškega župana

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je za nekatere medije opozoril, da se število migrantov na tem območju veča. "Priča smo vedno večjim skupinam, ki jih policija zajame, tudi po več deset. Tako, da se nameravam v kratkem pogovoriti z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom in bomo poskušali skupaj poiskati kakšno rešitev, da se te stvari umirijo," je povedal za Radio Slovenija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  28 .09. 2020 ob  16: 26
Fajonovo in Mesca na mejo, pa ne bo nikogar.
Istriano |  28 .09. 2020 ob  12: 13
Janša je prej večkrat izjavil, da če bo on predsednik vlade bo meja nepredušno zaprta. Ne vem, ker ne sledim dosti medijem, ma se mi zdi kot, da je predsednik vlade zdaj ali kako?