KONEC SEZONE ZA SMUČARSKO SKAKALKO URŠO BOGATAJ: Poškodba križne vezi bo zahtevala daljšo rehabilitacijo

Slovenija

Slovenska smučarska skakalka in dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj si je ob padcu na nedeljski zadnji tekmi silvestrske turneje v okviru svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji strgala križno vez, je v izjavi za medije sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS).

S tem bo dvakratna dobitnica zlate kolajne v Pekingu dlje časa odsotna s tekmovališč in izpustila preostanek sezone 2022/23. Decembra 2019 si je 27-letna skakalka že strgala križno vez v desnem kolenu, zaradi česar je morala izpustiti tudi preostanek takratne sezone.

"Urša Bogataj so po včerajšnjem padcu na skakalnici na Ljubnem prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so opravili potrebne preiskave. Po besedah dr. Mateja Drobniča gre za poškodbo notranje stranske in sprednje križne vezi v levem kolenu," so zapisali pri SZS.

????PREGLED NOVOLETNEGA DOGAJANJA???? . Na Novoletni turneji sta za nami dve od štirih prizorišč, na Ljubnem pa se je včeraj...

Objavil/a SloSki Nordic team dne Ponedeljek, 02. januar 2023

Dodali so še, da bo začetno zdravljenje potekalo nekirurško z imobilizacijo in kasnejšo rekonstrukcijo vezi z operativnim posegom.

"Urša je danes že v domači oskrbi in se počuti dobro. Žal pa je zaradi tovrstne poškodbe sezona za njo končana. Ekipa Smučarske zveze Slovenije želi Urši vse dobro pri okrevanju," so še dodali.

O nadaljnjih korakih bo krovna zveza javnost obveščala sproti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija