KONEC POČITNIC ZA VLADO, PESTER PRVI DAN: Na tapeti klic generalnega sekretarja, ukinitev dopolnilnega zavarovanja in podnebni načrt

Slovenija

Vlada se bo danes sestala prvič po poletnih počitnicah. Med drugim je na dnevnem redu poročilo o nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu, sicer pa je pričakovati pester sestanek koalicijskih partnerjev pred sejo. Razpravljati utegnejo o predlogu Levice za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, pa tudi o očitkih LMŠ pri kadrovanju.

Koalicijski partnerji se verjetno ne bodo mogli izogniti razpravi o očitkih generalnemu sekretarju LMŠ Branetu Kralju glede političnih pritiskov pri kadrovanju. Kot je v sredo razkrila prva nadzornica Uradnega lista Irena Prijović, jo je Kralj poklical in dejal, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista.

Podrobnosti bo Prijovićeva danes pojasnila KPK. Premier Marjan Šarec, ki predseduje LMŠ, pa do danes od Kralja pričakuje pojasnila. Kralj je v sredo za STA dejal, da je bil njegov namen zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Na vprašanje, ali bo odstopil, pa za zdaj ni želel odgovoriti.

Koalicija se bo verjetno dotaknila tudi predloga Levice za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in njegov prenos v obvezno zavarovanje. Koalicijskim partnerjem je Levica zagrozila, da bo glasovala proti proračunu, če do takrat predloga zakona ne bodo podprli.

Vlada pa bo na seji obravnavala poročilo o procesu priprave in sprejemanja celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta, ki bo predstavljal srednjeročni načrt za prihodnjih deset let. Sprejetje načrta je med prioritetami vlade, saj predstavlja pogoj za črpanje kohezijskih sredstev v novi večletni finančni perspektivi.

Slovenska vlada je lani v Bruselj poslala nedodelan osnutek, ki je bil deležen številnih kritik, vlada pa je pojasnjevala, da je bil ta v časovni stiski in pomanjkanju strokovnih podlag pripravljen kot skupek že sprejetih vladnih odločitev in veljavne EU zakonodaje. Posodobljen osnutek naj bi ministrstvo za infrastrukturo javnosti predstavilo prihodnji teden.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  30 .08. 2019 ob  09: 58
vseved | 29 .08. 2019 ob 17: 01 :
"@Drek, mogoče "revni " plačujejo manj vodo, elektriko, komunalne prispevke, mobilno telefonijo? "
"Vsaka solidarnost se nekje mora končat"

Torej prvo trdis, da revni ne placujejo nobene stvari manj, potem pa , da se vsaka solidarnost mora koncat? Kje je ta solidarnost, ce na nobenem podrocju revni ne placujejo manj?

"Tisti z višjimi dohodki prispevajo več v zdravstveno blagajno , obseg pravic pa imajo isti kot mi ostali ne glede na status in materialno stanje ."

Ja sej to je sociala in demokracija, to da NEMORES SI KUPITI PRAVIC Z DENARJEM. Tisti ki imajo visje dohodke zagotavljajo pravice tistim ki DOHODKOV NIMAJO. Al naj ljudje brez sluzbe umrejo na ulici?

"Ce bo država pobrala ta denar od zavarovalnic, mi ne bomo deležni boljše oskrbe, ne bo krajših čakalnih vrst, ... denar pa se bo nekje izgubil."

Ja? Na podlagi cesa to trdis? Je kaksna analiza, dokaz za to, ali je samo FANTAZIJA V TVOJI GLAVI? Razlozimi postopek in ralog kako, naj bi se to zgodilo?

Jaz vidim samo ,da ZAVAROVALNICE VISAJO PREMIJE in USTANAVLJAJO PRIVATNE KLINIKE.

dnevnik.si/1042883148
"Premiki v zasebnem zdravstvu: združevanje zavarovalnic in klinik "

Torej?
vseved |  29 .08. 2019 ob  17: 01
@Drek, mogoče "revni " plačujejo manj vodo, elektriko, komunalne prispevke, mobilno telefonijo?
Tisti z višjimi dohodki prispevajo več v zdravstveno blagajno , obseg pravic pa imajo isti kot mi ostali ne glede na status in materialno stanje .
Vsaka solidarnost se nekje mora končat. Če bo država pobrala ta denar od zavarovalnic, mi ne bomo deležni boljše oskrbe, ne bo krajših čakalnih vrst, ... denar pa se bo nekje izgubil.
Mogoče pa si želiš, da nam skrčijo obseg pravic na minimum, in da se bomo prisiljeni zavarovat pri zavarovalnicah za dosti večji znesek kot je teh 35€ ? Mogoče želiš da bodo revni umirali na ulicah?
Drek |  29 .08. 2019 ob  14: 57
-1
vseved | 29 .08. 2019 ob 13: 51 : Jah kaj ti cem, nauci se izrazati, ker nisi izrazil nikakrsne misli v svojem prvem prispevku.

"Ne razumem, kaj jih toliko moti obvezno zdravstveno zavarovanje ?"
Pac si napisal , da ne razumes, torej hoces ,da te nekdo kaj nauci. Ce ne drugic jasno izrazi svoje mnenje.

In jaz kot zadnji te bom naucil , ker ce je zate posteno placevati vsi enako (bogati in revni), je logicno ,da ne razumes.
vseved |  29 .08. 2019 ob  13: 51
Drek, seveda sem mislil na obvezno dopolnilno zdravstveno zavarovanje . To je edini pošten prispevek, ki ga plačujemo vsi enako in upam, da tako tudi ostane.
Si pa ti zadnji, ki bi me lahko karkoli naučil o prispevkih iz in na plačo.
Drek |  29 .08. 2019 ob  09: 31
vseved | 29 .08. 2019 ob 08: 37 : KONEC POČITNIC ZA VLADO, PESTER PRVI DAN: Na tapeti klic generalnega sekretarja, ukinitev dopolnilnega zavarovanja in podnebni načrt

Valda ne razumes : za bit vseved bi lahko poznal razliko med OSNOVNIM in DOPOLNILNIM zrdavstvenim zavarovanjem? In magari se pozanimat preden pises.
vseved |  29 .08. 2019 ob  08: 37
Ne razumem, kaj jih toliko moti obvezno zdravstveno zavarovanje ?