KONEC NEPRIJETNEGA TIŠČANJA PALIČICE V NOS? Nemško podjetje razvilo testiranje s pomočjo aplikacije

Svet

Nemško podjetje Semic RF s središčem v Münchnu upa, da bo njihovo odkritje v veliko pomoč pri testiranju na prisotnost koronavirusa. Testiranje poteka s skeniranjem očesnega zrkla. Za potrditev okužbe so potrebne samo tri minute, natančnost testa pa je 95-odstotna.

Semic RF je aplikacijo za skeniranje očesa razvil s kolegi iz ZDA. Trenutno čakajo na odobritev za uporabo, je povedal direktor podjetja Wolfgang Gruber in upajo, da jo bodo začeli uvajati še pred koncem maja.

S pametnim telefon se naredi fotografijo očesnega zrkla, virus pa se identificira, če obstaja simptomatsko vnetje, ki ga imenujejo "rožnato oko". Kot je za Reuters povedal Gruber, so uspeli identificirati več kot 2 milijona različnih odtenkov rožnate.

Aplikacijo je preizkusilo že več kot 70.000 ljudi, opravi pa lahko do milijon skeniranj v sekundi, s tem da obstaja možnost povečanja kapacitete. To bi omogočilo uporabo na masovnih dogodkih, kot so koncerti in nogometne tekme.

Ko prevzamete aplikacijo, fotografirate obe očesni zrkli, pošljete fotografijo na ocenitev, zatem pa sprejmete rezultat kot QR kodo na svojem pametnem telefonu.

V začetku bo aplikacija namenjena podjetjem in komercialnim uporabnikom. Cena bo 480 evrov mesečno. Šele kasneje naj bi bila na voljo tudi zasebnim uporabnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija