KONČNO SE JE OGLASIL TUDI PETAN: Pogovora o "glupih davkih" z Vizjakom se ne spominja

Slovenija

Podjetnik Bojan Petan ima resne pomisleke o avtentičnosti objavljenega posnetka, domnevno 14 let starega pogovora med njim in tedanjim gospodarskim ministrom Andrejem Vizjakom. Kot je zapisal v izjavi za javnost, se takšnega pogovora ne spominja, zato se zavzema, da pristojni organi raziščejo njegov nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost.

Bojan Petan

"Glede na ponavljajoče se medijske objave v zvezi s posnetkom domnevnega pogovora med mano in ministrom Vizjakom poudarjam, da nikoli nisem snemal nobenega svojega pogovora s katerokoli osebo, vključno z ministri katerekoli od slovenskih vlad," je v današnji izjavi za javnost zapisal Petan.

Enako kot Vizjak, v aktualni vladi minister za okolje in prostor, ima pomisleke v avtentičnost posnetka, ob čemer se zavzema za to, da pristojni organi raziščejo nastanek, avtentičnost in posredovanje v javnost objavljenega zvočnega posnetka.

Andrej Vizjak

Pop TV je v ponedeljek objavil 14 let star posnetek, na katerem naj bi tedanji gospodarski minister Vizjak Petanu predlagal, kako se izogniti plačilu davka. Vizjak je dan za tem ob vladnem obisku obalno-kraške regije posnetek in njegovo celotno montažo označil za manipulacijo, v sredo pa je za časnik Delo napovedal, da bo vložil ovadbe proti snemalcem in tistim, ki so posnetke uporabili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .10. 2021 ob  17: 21
vse te politike in gospodarstvenike z demenco, bi bilo potrebno razglasiti za opravilno nesposobne, jim odvzet funkcije in položaje
kokodek |  22 .10. 2021 ob  16: 54
dobro,da se je spomnil, da se mora oglasiti
vseved |  22 .10. 2021 ob  15: 54
Valjda se ne spomni, valda se nista nikoli pogovarjala o utaji davka!