KONČNO NAŠLI SLUŽBO ZA LILIJANO KOZLOVIČ: Začasno bo prevzela vodenje Agencije za okolje

Slovenija

Vlada je danes Lilijano Kozlovič imenovala za v. d. generalne direktorice Agencije RS za okolje (Arso). Vlada jo je na položaju imenovala do imenovanja generalnega direktorja Arsa, a za največ pol leta, do 2. decembra. Na položaju bo nasledila dosedanjega v. d. generalnega direktorja Gregorja Slugo.

Lilijana Kozlovič (na sredini) začasno prevzema vodenje Arsa.
 
Kozlovičeva je magistra prava in ima bogate izkušnje z vodenjem v državni upravi, so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje in dodali, da je bila med drugim načelnica Upravne enote Koper, poslanka in generalna sekretarka vlade. Kot so danes zapisali na vladi, lahko v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika na položaj direktorja organa v sestavi ministrstva po zakonu o javnih uslužbencih brez javnega natečaja največ šest mesecev naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti.

Kozlovičeva je bila med drugim načelnica Upravne enote Koper.

Arso je do novembra lani vodil Joško Knez, ki je s položaja odstopil po tem, ko je takratni minister za okolje in prostor Jure Leben mesec pred tem odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki so ju vodili v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb.

Vlada je nato na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa imenovala Slugo, ki je pred tem od leta 2013 opravljal naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Sluga je bil na ta položaj imenovan do imenovanja generalnega direktorja oz. za največ šest mesecev, do 15. maja. Natečaj za generalnega direktorja Arsa je bil sicer objavljen v začetku januarja, rok se je iztekel proti koncu januarja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  31 .05. 2019 ob  01: 40
Čez sto let ne bo od nas, ki smo sedaj na zemlji nobenega več živega na svetu...tudi še ne vem kaka služba tu ne bo pomagala...
Dominik |  30 .05. 2019 ob  23: 19
Našli službo?Kdo jo meni najde,lepo prosim,in kadar jo najdem še po oravljenem delu večkrat treba prosit za plačilo
Stric iz ozadja |  30 .05. 2019 ob  18: 48
Ha, ha, ha, ha... sem vedel že koncem aprila... Povezava: pozareport.si/post/466956/sr
Tako se to kadruje in taki nam vodijo državo. In nas nategujejo z vseh koncev....

Iz prispevka je bilo razbrati sicer neke druge SPLOŠNE ugotovitve in razloge in izpolnjevanje pogojev glede zadevnega imenovanja, a verjamem bolj Požarju.

Zelo ambiciozna gospa, ki bi res lahko nehala delat neumnosti zaradi sebičnosti.
Erazem |  30 .05. 2019 ob  15: 45
14
Naj se upokoji, ker ima pogoje!
vseved |  30 .05. 2019 ob  15: 31
23
Naj jo dajo na zavod, pa naj si poišče službo sama.