KONCERT ZA VSE GENERACIJE: V Avditorij Portorož prihajata Maček Muri in Muca Maca

Piran

Ko zapoje zvonček v uri, prebudi se maček Muri, s taco si oči pomane, vzdigne rep in hitro vstane ... Kdo se ne spominja legendarnega Mačka Murija in Muce Mace, dveh literarnih likov Kajetana Koviča? Zimzeleni rokenrol za otroke, ob katerem se mnogi spominjajo svoje mladosti, navdušuje tudi današnje mlade generacije – in nedvomno bo navdušil tudi publiko v Portorožu.

Neca Falk

Pravzaprav je za pesniško glasbeni projekt Maček Muri in Muca Maca težko napisati kaj novega: v tridesetih letih njegovega življenja so bili uporabljeni že vsi presežniki.

Jure Longyka: "In kdo je za legendo zaslužen? Nedvomno najbolj njegov avtor Kajetan Kovič. Takoj za njim pa sta avtor glasbe Jerko Novak in pevka Neca Falk … Ko je Maček Muri leta 1984 zaživel v glasbi, se je neizbrisno zasidral v našo skupno podzavest. Brez tega danes ne bi bil tam, kjer je. In brez glasovne interpretacije Nece Falk, ki je enako dobro delo opravila tudi na predhodnici Zlati ladji (1978) ter nadaljevanju Mačji sejem (1991), si ga niti predstavljati ne moremo. Nihče ne poje bolje rokenrola za otroke kot Neca Falk."

Vedno izvrstna Neca Falk in Jerko Novak, pevka in avtor glasbe tega pesniško-glasbenega projekta, se bosta predstavila obalni publiki na koncertu, ki bo 21. marca ob 17.00 v Avditoriju Portorož. Vstopnice so že naprodaj, kupite jih lahko prek spletne strani Avditorija Portorož. Nakup vstopnic je možen tudi pri blagajni Avditorija ob delavnikih med 8. in 12. uro, na dan koncerta pa še tudi od 15. ure dalje.