KONČALI TAKO, KOT SO ZAČELI: Roglič prvi na dirki po Združenih arabskih emiratih

Slovenija

Slovenski kolesar Primož Roglič je skupni zmagovalec dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih. Današnjo zadnjo etapo v Dubaju je v sprintu po 145 kilometrih dobil Irec Sam Bennett, osmi je bil Luka Mezgec.

Drugi v sprintu je bil Kolumbijec Fernando Gaviria, tretji Avstralec Caleb Ewan. Roglič je končal v času zmagovalca na 26. mestu, Jan Tratnik pa je bil 128.

Roglič je vodil od prve do zadnje etape. V rdečo majico se je prebil pred tednom dni, ko je njegova ekipa Jumbo-Visma prikolesarila do premierne zmage v ekipnih kronometrih na dirkah svetovne serije. Devetindvajsetletni Zasavec je prvi prečkal ciljno črto in oblekel rdečo majico, v naslednjih etapah pa je prednost povečal, vmes pa dobil še dve etapi.

Roglič je prišel do sedme skupne zmage na etapnih dirkah, tretje na ravni svetovne serije. Prvo in drugo je vpisal lani na dirki po Baskiji in Romandiji. Ob tem je bil kot član nizozemske ekipe še najboljši na dirki po Sloveniji in po Algarveju, še kot kolesar Adrie Mobila pa prav tako po Sloveniji in Azerbajdžanu.

O današnji etapi je Roglič dejal: "Od starta je bilo kar vetrovno. Zaradi tega sem bil kar malo živčen. A končali smo tako, kot smo začeli. Bilo je kar zapleteno in nevarno. Ničesar nismo želeli tvegati. Ob meni so bili sami močni fantje. Končali smo perfektno. Že začetek dirke z zmago na moštvenem kronometru je bil nor, v takšnem ritmu smo nadaljevali." Razumljivo pa je bil vesel tudi končne zmage, ki jo je dosegel kar na prvi dirki sezone: "Zelo lepo je tako začeti. V teh dneh smo naredili kar nekaj zelo dobrega dela in natrenirali veliko zadev. Vesel sem tega rezultata."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .03. 2019 ob  10: 15
KOLESARJI,SKAKALCI, SMUČARJI,ROKOMETAŠI, KOŠARKARJI SO DOSEGLI VRHUNSKE REZULTATE. SAMO TOLIKO OPEVANI NESPOSOBNI NOGOMETAŠI NISO IN NE BODO NIKOLI DOSEGLI OMEMBE VREDNEGA REZULTATA.