KOMUNALA IZOLA ORGANIZIRA OZAVEŠČEVALNI DOGODEK: Čistilna akcija, kviz in lepa nagrada za zmagovalce

Izola

Komunala Izola bo v soboto, 4. junija, organizirala ozaveščevalno izobraževalni dogodek vezan na problematiko onesnaževanja morja in obale. Začel se bo ob 10.30, osrednje dogajanje pa bo potekalo na severnem (carinskem) pomolu občinskega pristanišča.

V preteklih letih je Komunala Izola v sodelovanju z izolskimi osnovnimi šolami in društvi na to temo izvedla že številne čistilne akcije. V luči njihove uspešnosti bodo tokratno akcijo izvedli skupaj s športnimi društvi iz Izole ter jo povezali s svetovnim dnem okolja, ki ga sicer obeležujemo 5. junija.

Na dogodku bo sodelovalo predvidoma 45 otrok iz izolskega društva tabornikov, veslaškega ter rokometnega kluba, ki se bodo zjutraj priključili čistilni akciji v zaledju Izole in na obali.

Med ostalimi udeleženci, ki bodo obogatili dogodek, bodo predstavniki Službe varovanja obalnega morja (SVOM), Kapitanije in podjetja CleanSport (s projektom Green academy). Poleg omenjenih bodo ob pomoči suparjev društva Naredi nekaj za naravo (NNN) ter potapljačev Ribiškega čolnarskega društva Porporella in podjetja Manta izpeljali še čiščenje morja in morskega dna v akvatoriju med skalometom in severnim (carinskim) pomolom.

"Prepričani smo, da bomo tudi s tokratno akcijo doprinesli k dodatni ozaveščenosti o pomenu ohranjanja čiste obale in morja, ne le z vidika lepšega in urejenega okolja, temveč tudi pomena morskega in obmorskega ekosistema za naravo in ljudi," so še zapisali v vabilu.

Zmagovalce kviza čaka lepa nagrada

V soboto bo od 8.00 do 9.30 potekala čistilna akcija, ob 10.00 pa bo zbor udeležencev čistilne akcije na carinskem pomolu. Ob 10.30 bo kratek nagovor izolskega župana Danila Markočiča in direktorja Komunale Izola Denisa Beleta, potekala bo predstavitev sodelujočih in izobraževanje na predstavitvenih točkah.

Med 11.10 in 11.30 bo potekal kviz in podelitev nagrad, ob 11.45 pa sledi vožnja z jadrnico Green academy za zmagovalce kviza, ki bo trajala do 13.00.