KOMISIJA ZAVRNILA ZAHTEVKA ZA REVIZIJO JAVNEGA NAROČILA NA DRUGEM TIRU: "Kršitve niso bile izkazane"

Slovenija

Državna revizijska komisija je zavrnila dva zahtevka družbe GH Holding za revizijo postopka oddaje javnega naročila za železniške in predorske sisteme na drugem tiru Divača-Koper. Vlagatelj je zahtevka vložil zoper določbe dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila, komisija pa je presodila, da ni izkazal zatrjevanih naročnikovih kršitev.

Naročnik projekta železniških in predorskih sistemov na drugem tiru železniške proge od Divače do Kopra je družba 2TDK. Javno naročilo je objavila decembra lani, rok za oddajo ponudb pa je 4. april.

Družba GH Holding je zahtevka za revizijo vložila zoper določbe dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila, in sicer je zatrjevala, da je ta oblikovana tako, da lahko določena dela izvedejo le izbrani izvajalci. A kot so danes sporočili iz državne revizijske komisije, ni uspela izkazati, da morajo ponudniki pri izvedbi javnega naročila sodelovati s točno določenimi subjekti. Prav tako ni izkazala zatrjevane nejasnosti.

Ker GH Holding ni izkazal zatrjevanih naročnikovih kršitev pri oblikovanju določb dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila, je Državna revizijska komisija oba zahtevka za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljena, so še sporočili iz revizijske komisije.

Projekt gradnje drugega tira je v celoti vreden nekaj manj kot milijardo evrov, gradijo pa ga slovenski Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. Dela morajo biti glede na časovnico končana leta 2025, leto pozneje pa naj bi bil tir predan v uporabo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija