KOLIKO KALORIJ POKURITE MED SEKSOM? Pet najbolj 'športnih' položajev

Trendi

Spolnost vam lahko pomaga, da izgubite odvečne kilograme. Seveda pa je odvisno, za katere seks položaje se odločite. Predstavljamo pet takšnih, s katerimi boste pokurili kar največ kalorij, okrepili mišice in postali bolj fit.

Na žalost pa se moti vsak, ki verjame, da bi bil seks lahko boljša oblika gibanja kot tek. Vsaj kar se tiče kurjenja kalorij oziroma porabe energije, ki jo pridobite z zaužito hrano.

Ekipa z univerze v Montrealu je primerjala porabljene kalorije glede na spol in ugotovila, da pri teku tako moški kot ženske pokurijo več kalorij.

Ženske so v 30 minutah teka v povprečju porabile 213 kalorij, moški pa 276. Moški so v 30 minutah seksa pokurili 101 kalorijo, ženske pa 69.

Kljub temu to ni slab podatek, saj 100 kalorij lahko enačimo s kalorijami, ki jih pridobimo s pitjem majhnega kozarca vina.

Če dvakrat na teden prakticirate zmerno intenziven seks, lahko na leto porabite dodatnih 5000 kalorij.

Seks morda ni najboljša oblika vadbe za kurjenje kalorij, vsekakor pa je najbolj zabavna. Zato poskusite začiniti svoje spolno življenje in preverite, kako vam seks lahko pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov. Nekateri seks položaji so boljši od drugih, kar se tiče kurjenja kalorij. Toda zlato pravilo je, da bolj, ko se premikate, več kalorij pokurite.

To so najboljši spolni položaji za kurjenje kalorij:

Misijonarski položaj

Deset minut trajajoči misijonarski položaj, pri katerem je ženska spodaj, vam bo pomagal pokuriti slabih 14 kalorij, če ste ženska in 47 kalorij, če ste moški. Toda obstajajo načini, da med tem preprostim položajem porabite več kalorij in tudi izboljšate moč trupa.

Moški bi se morali z rokami držati gor, kot da bi izvajali vajo plank. Poleg tega je boljše, da potiskate z medeničnimi mišicami in ne s spodnjim delom hrbta. Na ta način boste raztegnili mišice trupa in naredili podoben trening, kot če bi delali trebušnjake. Ženske lahko okrepijo trup na način, da medenico dvignejo s trupom in ne s križem. Misijonarski položaj lahko zagotovi tudi dobro krepitev ritnih mišic, če med seksanjem te mišice stiskate.

Pasji položaj

Ženske lahko porabijo do 84,38 kalorij, kar ustreza trem koščkom čokolade.  Moški lahko na ta način naredijo dober trening, ali stoje ali na postelji, in med tem resnično okrepijo mišice trupa.

Pri ženskah ta položaj pomaga pri aktiviranju in krepitvi mišic trupa, pa tudi zadnjih in sprednjih stegenskih mišic in mišic rok. Če držite težo navzgor, lahko naredite spodobno vadbo za roke in če dlani naslonite na steno, bo to veliko bolj obremenilo vaš trup, roke in ramena.

Kavbojski položaj

Ta položaj je najboljši za ženske, saj lahko v 30 minutah porabijo 135 kalorij. Pri tem položaju je spodnji del nog pritrjen na posteljo ali tla, kar bo vplivalo na ritne mišice in mišice trupa. Če stopite na noge skoraj tako, kot da ste v počepu, vam to lahko pomaga pri krepitvi trebušnih mišic in mišic nog.

Lok ljubezni

Po mnenju nekaterih ta vrsta seksa v 15 minutah pripomore k porabi približno 60 kalorij, vendar bi ob vsem tem trudu verjetno upali, da boste pokurili več. To je namreč dober položaj za toniziranje oziroma učvrstitev telesa, zlasti za ženske.

Da bi naredila lok, se mora ženska položiti na hrbet z rokami ob sebi, dvigniti hrbet in noge navzgor, da tvori lok, medtem ko se moški dvigne na kolena. Moški bodo delali z enakimi mišicami, kot če bi to počeli v pasjem slogu. Aktivirali bodo mišice trupa in sprednje ter zadnje stegenske mišice.

Ampak to je vsekakor bolj vadba za ženske, saj boste aktivirale mišice meč, sprednje stegenske mišice, mišice trupa, spodnje in zgornje hrbtne mišice, troglavo nadlaktno mišic (bolj znano kot triceps) in mišice ramen.

Seks stoje

Če par med seksom stoji, ženska v 10 minutah porabi 30 kalorij, moški pa 51 kalorij. Če pa bi jo med deset minutnim seksom držal nad tlemi, bi pokuril 65 kalorij, ona pa 40.

Ampak spet je to lahko odličen položaj za učvrstitev telesa. Moški bodo aktivirali predvsem glavnih mišične skupine nog in mišice trupa. Ženske bodo okrepile predvsem mišice trupa. Ženska lahko dlani nasloni na steno in tako pomaga pri potiskanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  24 .01. 2021 ob  14: 57
Toro in ponco.. hop and chop