KOALICIJA JUTRI O RAZREŠITVI PIVČEVE: Gantar prepričan, da so ljudje naveličani pranja umazanega perila v javnosti

Slovenija

Predsednik vlade Janez Janša, ki ga je svet DeSUS pozval k razrešitvi kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, bo z njo predvidoma še opravil razgovor. Kako bo ravnal, pa bo očitno več znanega v torek, ko bo popoldne sestanek koalicije. Kot je namreč pojasnil začasni zastopnik stranke DeSUS Tomaž Gantar, se bodo na njem "dogovorili, kako in kaj".

Gantar je ob odhodu z rednega posveta vodij koalicijskih strank pojasnil, da se bodo sestanka udeležili vodje poslanskih skupin in predsedniki koalicijskih strank. Na vprašanje, ali pričakuje, da bo premier sledil pozivu, pa je odgovoril, da je odločitev koalicijske stranke smiselno spoštovati. Gantar verjame, da jo bo premier spoštoval.

"Treba pa je to izpeljati. Razumem, da je tudi korektno, da opravi razgovor z ministrico, ki je delala v tej vladi," je dejal in pojasnil, da je ministrica danes odsotna. Na vprašanje, ali bi lahko bil torek zadnji dan Pivčeve v službi s polnimi pooblastili, pa je odvrnil, da ne ve, kakšen bo v torek dogovor in "kaj se bo navsezadnje sama odločila: ali odstopiti ali čakati na razrešitev".

Odzval se je tudi na ostre besede Pivčeve, da gre za njeno "diskreditacijo in likvidacijo" z vseh funkcij mimo vseh političnih in demokratičnih standardov. Kot je poudaril, je bil postopek v skladu z vsemi pravili, ki veljajo v stranki in so bila sprejeta demokratično.

Gantar: "Ljudje so naveličani javnega pranja perila" 

Da je prišlo do padca javnomnenjske podpore stranki DeSUS, je po njegovih besedah logično glede na to, kaj se zadnje čase medijsko in javno dogaja. "Ljudje so naveličanji javnega pranja perila in nesporazumov, to je jasno vsem," je dejal. To je po njegovih besedah zagotovo sprožila Pivčeva, v dogajanje pa so vpleteni vsi in "verjetno v tem delu na nek način soodgovorni".

Kot je še dejal, si ne dela nobenih utvar, morali bodo začeti pametno delati, razčiščevati svoje probleme znotraj stranke in biti tvorni partner pri delu, ki ga opravljajo. Sicer pa je ponovil, da se za mesto predsednika stranke ne bo potegoval in opozoril, da ima veliko dela v zahtevnem resorju, ki ga vodi.

Po njegovih besedah danes o morebitni rekonstrukciji vlade niso govorili. Za vodjo urada za demografijo pa bodo v okviru DeSUS najprej sprožili postopek in poskusili najti čim boljšega kandidata, je še povedal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  29 .09. 2020 ob  13: 48
Gantar je čist kot solza. Endivija raziskuj. Delo zate!

Kako se je znašel gradbeni kamen železničarske hiše v Luciji? Na njegovi škarpi?

Pa Jurša (partijski sekretar) je plačal kar je pojedel?
Lp