KO JE ZAPELJALA NA PREDNOSTNO CESTO, JE POČILO: Mama umrla na kraju, 13-mesečni otrok hudo poškodovan (FOTO)

Kronika

V prometni nesreči, ki se je malo po 8. uri zgodila v Nedelici v občini Turnišče, je umrla 36-letna voznica osebnega avtomobila. S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da sta bila v nesreči udeležena dva avtomobila, v vozilu umrle voznice pa se je nahajal 13-mesečni otrok, ki so ga hudo poškodovanega odpeljali v UKC Ljubljana.

Foto: Sobotainfo

Policisti so ugotovili, da je 36-letna voznica avtomobila, v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok, vozila po lokalni cesti iz Nedelice proti Dobrovniku. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila.

Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, zaradi česar je voznica na kraju umrla. Otroka so s hudimi poškodbami odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Voznik drugega udeleženega vozila je lahko poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka v Murski Soboti, ki sta odredila izvedeniško mnenje, na podlagi katerega bodo ugotovili vzrok prometne nesreče.

V letošnjem letu so policisti na območju Pomurja obravnavali 234 (lani 214) prometnih nesreč v katerih so štiri (lani dve) osebe izgubile življenje, 11 pa jih je bilo hudo poškodovanih, so še sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  20 .05. 2021 ob  08: 38
-1
Saj me ne moti, da poročate o nesrečah v prekmurju. Bi pa bilo lepo, če ne bi izpuščali nesreč na obali. Tudi na obali se zgodijo nesreče s traktorji, v gozdu in seveda tudi na cesti. Mogoče ste o kakšni nesreči pisali a ste jih kar precej izpustili. Še vedno naj bi bili Regional obala.