KMALU ZNOVA NADZOR NA MEJAH? Italijanski minister napovedal naključno preverjanje covidnih potrdil

Trst

Italija namerava zaradi zaostrovanja epidemioloških razmer okrepiti nadzor na meji. Italijanski minister za zdravje Roberto Sepranza je danes v parlamentu napovedal naključno preverjanje covidnih potrdil tudi na kopenskih mejah, ne le na letališčih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Število okužb je sedaj nižje kot v nekaterih sosednjih državah EU. V Sloveniji je na primer sedemdnevna incidenca 186 okužb, v Italiji pa do danes 146," je pojasnil minister.

"Imamo visoke standarde glede prihodov iz držav, ki niso članice EU, za številne velja karantena, za druge covidno potrdilo. Po mojem mnenju so predpisi na dlani in vlada mora okrepiti nadzor, ne samo na letališčih, ampak tudi pri drugih možnosti vstopa v državo," je dodal.

Italija bo sicer kmalu zaostrila ukrepe. Od 6. decembra do predvidoma 15. januarja bodo necepljeni proti covidu-19 izključeni iz številnih dejavnosti. Pogoj PCT bo od 6. decembra veljal zgolj za javni potniški promet in hotele. Za udeležbo na družbenih, kulturnih in športih dejavnostih bo veljal pogoj PC.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija