KMALU BO STEKLA PRENOVA KOPRSKE PALAČE GRAVISI-BUTTORAI: V njej bo svoje mesto dobil Italijanski multimedijski center

Koper

V koprski palači Gravisi-Buttorai, v kateri ima sedež tudi tamkajšnja skupnost Italijanov, bodo v drugi polovici marca stekla gradbena dela, namenjena prenovi in razširitvi obstoječega objekta. Tam bo po prenovi svoje mesto dobil Italijanski multimedijski center, prvi interaktivni in digitalni muzej italijanske narodne skupnosti.

Multimedijski center bodo vzpostavili ob tesnem sodelovanju Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti in Italijanske unije, so sporočili iz slednje, ki je tudi lastnica objekta.

Poseg bodo izvedli v okviru strateškega projekta večkulturnega popotovanja med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin PRIMIS, ki se financira iz sredstev 1. razpisa za strateške projekte v okviru programa Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. Italijanska unija v projektu nastopa kot vodilni partner.

Konec februarja so podpisali pogodbo med Italijansko unijo in podjetjem Lesnina MG Oprema za izvedbo projekta v pogodbenem znesku dobrih 712.000 evrov, kar vključuje tudi DDV. 85 odstotkov tega zneska bo zagotovljenih iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostalih 15 odstotkov pa bo sofinancirala Italijanska unija. Ob tem je Italijanska unija s podjetjem Koordinata podpisala še pogodbo za nadzor gradbenih del v višini dobrih 12.000 evrov.

Projekt PRIMIS se pretežno financira iz sredstev EU, obenem pa tudi iz sredstev, ki jih Italija namenja za podporo Italijanski narodni skupnosti v Sloveniji in na Hrvaškem, in sicer preko Italijanske unije, kot tudi iz sredstev za spodbujanje gospodarske podlage italijanske narodne skupnosti v Sloveniji, preko Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti.

Skupna vrednost projekta znaša 2,82 milijona evrov. 85 odstotkov tega zneska bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, preostalih 15 odstotkov pa partnerji v projektu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija