"KLUB S TEM NIMA NIČ": Predsednik društva Ribarov Daki Maleševič o obmejnem incidentu

Izola

Potem, ko so se pojavila ugibanja, da so trije slovenski državljani, ki jih je na poti na nogometno tekmo slovenske reprezentance prestregla nemška policija in jim zasegla prepovedane substance, člani navijaške skupine Ribari iz Izole, se je odzvalo vodstvo društva, ki se od incidenta ostro distancira. 

 

Kot smo že poročali, so nemški obmejni organi v soboto na mejnem prehodu Schwarzbach pri Freilassingu obravnavali tri slovenske državljane, ki so želeli v Nemčijo na nogometno tekmo slovenske reprezentance.  Pri vozniku so našli več kot 40 gramov marihuane, bil pa je tudi pozitiven na THC, prav tako so tudi pri sopotniku našli drogo.

Ker je bila na fotografiji policije nalepka izolske navijaške skupine Ribari, so se pojavila ugibanja, da gre za njene člane. Poklicali smo predsednika društva Ribarov Dakija Maleševiča, ki je poudaril, da s tem incidentom Ribari nimajo nič in se od njega distancirajo. "Nič drugega ne vem, kot to, kar je pisalo v tem članku," je dejal. "Če so bili Ribari, so to bili samo posamezniki, klub s tem nima nič," je poudaril.

Na nogometnem prvenstvu so se v zadnjem času zvrstili nekateri resni incidenti. Tako so mediji poročali o provokacijah srbskih navijačev proti kosovski nogometni ekipi. Navijači so bili obtoženi tudi metanja predmetov na igrišče. V nemškem mestu Wolmirstedt je moški z nožem napadel udeležence zabave ob gledanju otvoritvene tekme prvenstva, pri čemer so bile tri osebe huje ranjene, napadalec pa je bil v policijski intervenciji ustreljen. V Hamburgu pa je policist ustrelil moškega, ki je grozil s sekiro in molotovko. Policija je sicer sporočila, da napad ni bil povezan z nogometnim prvenstvom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tomaž |  29 .06. 2024 ob  15: 00
Razne ex-yugo "skupine", društva ipd., ki niso slovenska, ampak hrvatarska, srbijanska ali karkoli že, bi morali v Sloveniji že zdavnaj prepovedati. Le kako je lahko slovenska država tako do konca pustila potujčiti svoj drobceni košček obale, ki so nam jo pustili okupatorji? Ni države na svetu, ki bi dovolila kaj takega. Ribari my ass!!!!!
Drek |  19 .06. 2024 ob  12: 59
-2
Prč | 19 .06. 2024 ob 11: 59
Torej problem ni nasilje, propagirane nazi desnicarskih idej, dilanje droge , vsesplosna neizobrazenost in ignoranca in to da Izolska obcina jim dovoli prepleskati celo Izolo s simboli nasilja kot ,da smo v juzni ameriki talci neke narcobande.. Ne problem so imena ki pa itak nakazujejo na kar sem prej omenil: ignoranco.
Prč |  19 .06. 2024 ob  11: 59
15
Kaj se skriva za nogometnimi navijaškimi skupinamo vemo in o tem je škoda zgubljati čas. Mene bolj moti ime obalnih skupin. V Izoli bi pričakoval ribiče ali pescatore, ne pa ribare. Tudi v Piranu imajo težave, slovenski pravopis ne pozna gusare, pozna pa gusarje. V Kopru pa piši kao što govoriš, tifozi.
Drek |  19 .06. 2024 ob  10: 26
12
Pri ribarjih se je zmeraj dilalo. Sramota za da moramo imeti celo Izolo prepleskano s simboli te nasilne primitivne skupine. Za vsakega zupana v Izoli predsatvljajo lep volilni bazen in jim lize rit, so pa slab zgled mladini saj jim nizajo iq.
ManofSteel |  19 .06. 2024 ob  08: 59
V kolikor bi kriminalisti naredili kak forenzični pregled v prostorih društva Ribarjev, dvomim, da ne bi našli sledi omenjenih substanc. Tako da Malešević ne klati bedarije, ker dobro vrmo kaj se je dogajalo v preteklosti v vaših prostorih, sploh takrat, ko pridejo vijole na obisk mal prespat v vaše prostore. Pssst
Stiv Rivs |  19 .06. 2024 ob  07: 13
11
Predsednik ne izključuje, da v tej bandi ni bilo članov Ribarov. Celo postavlja možnost, da so bili.
Alora kaj?
A jih bodo našli in izključili ?