KLJUB OŽIVLJANJU UMRL 20-LETNI MIGRANT: Svojcem povedal, da ne more več in naj ga pridejo iskati v gozd

Kronika

V četrtek ob 11.35 je pred zgradbo Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica pripeljal osebni avtomobil Renault Senic, nemških registrskih tablic. Vozila ga je državljanka Grčije, v vozilu pa bila še dva državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji. Klicali so pomoč, zato je k vozilu takoj pristopil bližnji gasilec in obvestil zdravnika, saj  je bila v avtu še ena oseba, ki je kazala minimalne znake življenja. Na kraj je prišla zdravnica iz Zravstvenega doma Ilirska Bistrica, ki je moškega oživljala, vendar je kljub temu umrl, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, vzrok smrti sta podhladitev in izčrpanost. Policisti so ugotovili, da je umrl 20-letni državljan Sirije. V razgovorih so pridobili podatek, da je klical v Nemčijo svoja brata, ki sta bila z njim v vozilu, in povedal, da ne more več in naj ga pridejo iskati. Sorodniki so ga našli nekje v gozdu, v bližini Ilirske Bistrice, na podlagi koordinat, ki jih je sam poslal. Zatem so ga takoj pripeljali na PP Ilirska Bistrica.

Fotografija je simbolična.

V 24 urah na Koprskem 35 ilegalnih prestopov meje

Na območju PU Koper so policisti od četrtka od 6.00 do petka do 6.00 obravnavali 35 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 25 oseb, PP Koper pet oseb in PP Piran pet oseb. Postopki še potekajo. Skupno so obravnavali po devet Maročanov in Sirijcev, pet državljanov Kosova, po štiri državljane Libije in turčije, dva iz Zahodne Sahare ter po enega iz Egipta in Srbije.

V četrtek ob 15.51 so policisti na Škrlinah prijeli štiri državljane Turčije in njihovega vodiča, 40-letnega državljana Srbije. Policijski postopki še potekajo, so sporočili iz PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija