KLJUB ODKRITI STREHI NA OŠ ŠMARJE V PETEK POUK: "Nekaj učilnic je neuporabnih"

Koper

Na Osnovni šoli Šmarje pri Kopru je v ponedeljek močan veter odnesel približno 250 kvadratnih metrov strešne kritine. Hkrati je močno deževalo in voda je zalila nekaj učilnic. Streho so gasilci kmalu začasno prekrili. Po besedah ravnatelja Simona Dražiča je stanje obvladljivo, tako da bodo 1. septembra začeli pouk.

V ponedeljek in danes so vsi zaposleni čistili šolo, zunanjost je praktično že očiščena, je povedal Dražič. "Z lokalnimi prevozniki in drugimi smo se nekako organizirali, da smo odpeljali to streho, ki je bila razmetana po celi vasi," je dodal.

Predstavniki Mestne občine Koper so bili v ponedeljek in danes na šoli, danes so se po ravnateljevih besedah tudi že sestali s potencialnimi izvajalci obnove strehe. Kot je še dejal Dražič, je bil popis potrebnih del narejen, tako da upa na čimprejšnjo sanacijo.

To ni bila takšna poplava, kot so jih v začetku meseca doživeli na severu Slovenije, je poudaril ravnatelj. Voda je tekla s strehe. Nekaj učilnic je neuporabnih. Šolsko osebje je poskušalo omejiti škodo na pohištvu, izprazniti so morali knjižnico in učilnico glasbe. Dobili so tri sušilne stroje, s katerimi odstranjujejo vlago.

"Zdaj imamo vse razmetano po šoli, ampak nekako obvladljivo stanje," je opisal. V petek bodo začeli pouk, čez vikend pa bodo nadaljevali sanacijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  29 .08. 2023 ob  17: 43
Ne vem kdo je to projektiral. Me ne bi cudilo ce je vzadaj kaksen od gor. Cudilo bi me, ce je streho projektiral kdo iz lokalnega okolja.

V Istri se ne dela ravnih (no, po mojem te niso dobre nikjer - so pa baje nekomu lepe za videt) in streh iz pleha! Za Istro mora bit streha kapna iz kop!!