KLJUB 94-ODSTOTNI PRECEPLJENOSTI ZA COVIDOM ZBOLELA TRETJINA STANOVALCEV DSO: Za nekatere je bila okužba usodna

Slovenija

V Domu starejših Logatec je bilo prejšnji teden 45 od skupno 159 stanovalcev okuženih z novim koronavirusom. Danes je potrjena okužba (le) še pri enajstih stanovalcih in petih zaposlenih, ostali pa so zaključili izolacijo in so se lahko vrnili v svoje sobe, je povedala direktorica Helena Primc Kalan.

Nekaj je bilo tudi smrtnih primerov. "Žal smo se morali posloviti od nekaj stanovalcev, ki so bili že pred okužbo v težkem zdravstvenem stanju in z več težkimi pridruženimi boleznimi," je še povedala Primc Kalanova.

Večina okuženih je bila cepljenih proti covidu-19. Zaenkrat so enega stanovalca s covidom-19 napotili na bolnišnično zdravljenje, za vse ostale skrbijo znotraj doma.

"To je seveda zelo spremenilo naše delovanje, organizacijo dela in siceršnje življenje v domu. V celotnem drugem nadstropju in v dvorani v tretjem nadstropju smo organizirali t. i. rdečo cono, kamor smo namestili stanovalce s potrjeno okužbo. Prav tako dosledno po navodilih epidemiološke službe izvajamo ukrepe za preprečevanje nadaljnjega širjenja okužb," je pojasnila direktorica.

94-odstotna stopnja precepljenosti.

Zdravstveno stanje stanovalcev, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom, pozorno spremljajo. "V največji možni meri se trudimo, da je njihovo bivanje kljub novim razmeram čim bolj prijetno in čim manj stresno," je dodala.

Stopnja precepljenosti med stanovalci Doma starejših Logatec je po njenih podatkih 94-odstotna, med zaposlenimi pa 68-odstotna vključno s prebolevniki. Hkrati so pred kratkim s tretjim odmerkom cepili 77 stanovalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  12 .10. 2021 ob  18: 07
Singapur, 90% precepljenost, 3300 novih okuzenih dnevno v tedenskem povprecju.