KLIC Z IZOLSKE URGENCE: Policiste poklical moški in povedal, kaj se je zgodilo

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 254 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, pri katerih se je ena oseba huje telesno poškodovala, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin, dva vloma in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v petih primerih (1-krat v zasebnem prostoru in 4-krat na javnem kraju).

Iz urgence izolske bolnišnice je včeraj nekaj minut po 22. uri policiste poklical 61-letni moški in povedal, da je bil pri Nožedu samoudeležen v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da je moški pri odcepu za Nožed padel z motorjem in pri tem utrpel hudo telesno poškodbo. Alkotest je pokazal 0.00 mg/l. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče, sledi ustrezen ukrep.

Delovna nesreča

Včeraj ob 11. uri so bili policisti obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila na gradbišču pri naselju Beka. Policisti so na kraju ugotovili, da se je tam prevrnil delovni stroj, ki ga je upravljal 51-letni moški iz Nove Gorice. Moški se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Po vseh ugotovitvah bodo policisti na okrožno državno tožilstvo poslali poročilo.

Kraje in vlomi

Preko noči je nekdo vlomil v gostilno na Črnem Kalu in iz notranjosti odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za 400 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Alkohol in droge

Včeraj ob 14.30 so kozinski policisti zaustavili 32-letnega voznika osebnega vozila, ki je odklonil strokovni pregled na mamila. Ker je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Portorožu so policisti ob 02.21 ustavili 24-letno voznico osebnega vozila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0.69 mg/l. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njo bo sodniku za prekrške podan obdolžilni predlog.

Požar v trgovini

Včeraj ob 22.23 je prišlo do požara v trgovini v Ankaranu. Gasilci so ga pogasili, kriminalisti pa trenutno opravljalo ogled in ugotavljajo vzrok požara. O ugotovitvah bodo obvestili državno tožilstvo.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali 16 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Nihče od obravnavanih na območju Slovenije ni zaprosil za mednarodno zaščito. 11 oseb je bilo nameščenih v center za tujce v Postojni, pet pa je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija