KLIC VZNEMIRJENIH PREBIVALCEV: 36-letnik povzročil incident, en policist PU Koper poškodovan

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v dveh primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 14 nezakonitih prehodov državne meje.

V Kopru je nekdo ukradel gorsko kolo znamke Scott, tip ascot 920, modro zelene barve, vredno 500 evrov. V Vanganelu je nekdo vlomil v barako ob njivi in odtujil kopačico. Na Škofijah pa je nekdo vlomil v kontejner na njivi, iz katerega je ukradel samohodno kosilnico znamke MTP in nahrbtno kosilnico znamke Tomos.

Ob 21.47 so policisti dobili obvestilo, da moški v Ilirski Bistrici razgraja in vznemirja prebivalce. Policisti so odšli na kraj, kjer jih je 36-letnik žalil, zatem pa je tudi brcnil policista in ga poškodoval. Odrejeno mu je bilo pridržanje, obravnava se kaznivo dejanje poskus preprečitve uradnega dejanja, sledi še plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Ob 0.20 so policisti v Sežani ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1.08 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.


Prireditev Dan zdravja in Street energy week 2023

V soboto, 27. maja, med 9.00 in 14.00 bo v Kopru otroška prireditev Dan zdravja in Street energy week, na kateri bodo sodelovali tudi policisti, ki bodo predstavili svoje delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija