KLEPAČEVA NA ODPRTEM PRVENSTVU V NEW YORKU: Po uspešni igri hrvaško-slovenske naveze, Koprčanka izpadla v mešanih dvojicah

Svet

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je včeraj s soigralko, Hrvatico Darijo Jurak zanesljivo napredovala v osmino finala konkurence dvojic na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. V drugem krogu sta bili izkušeni Slovenka in Hrvatica boljši od rusko-estonske naveze Darja Kasatkina/Anett Kontaveit s 6:1, 6:2. Klepačeva je turnir dobro začela tudi v mešanih parih. Po zmagi v prvem krogu pa je nato nastope v paru z Belgijcem Joranom Vliegnom končala v drugem.

Petintridesetletna Koprčanka in dve leti starejša Hrvatica nista imeli nikakršnih težav s sicer bolj uveljavljenima igralkama med posameznicami.

V prvem nizu sta dvakrat prišli do odvzema servisa, in sicer v drugi ter šesti igri, psihično stabilnost pa sta prikazali tudi ob dveh ubranjenih žogicah za brejk. V drugem nizu je bila zgodba podobna, le da sta do odvzemov servisa Klepačeva in Jurakova prišli v peti in sedmi igri.

Dvoboja je bilo konec po uri in 21 minutah, Slovenka in Hrvatica pa nadaljujeta odlične nastope v zadnjem obdobju na ameriških igriščih s trdo podlago. Slavili sta namreč v San Joseju in izgubili v finalu Cincinnatija.

Za vstop med najboljših osem dvojic bosta v New Yorku igrali proti mladima domačinkama, Coco Gauff in Caty McNally. Letos sta se z Američankama že pomerili v finalu turnirja v Parmi na pesku. Tam sta bili s 6:3, 6:2 boljši Gauffova in McNallyjeva.

Koprčanka v mešanih dvojicah končala v 2. krogu New Yorka

Klepačeva je v paru z Belgijcem Joranom Vliegnom v prvem krogu mešanih dvojic po ostrem boju izločila peta nosilca, ameriško-britansko dvojico Bethanie Mattek-Sands - Jamie Murray. Slovenka in Belgijec sta izgubila uvodni niz z 2:6, nato pa dobila naslednja dva s 6:4 in 12:10.

V drugem krogu pa je slovensko-belgijski par po uri in 40 minutah igre klonil proti avstralsko-brazilski navezi Elen perez - Marcelo Demoliner, ki je bila boljša s 6:7 (4), 4:6 in 5:10.

Klepačeva se bo na OP ZDA v ženskih dvojicah v paru s Hrvatico Darijo Jurak, s katero sta osmi nosilki, danes pomerila za vstop med najboljših osem proti mladima domačinkama, Coco Gauff in Caty McNally.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija