KLAVRNA DOBRODOŠLICA ZA JANŠO V MAREZIGAH: Protestniki v premierjev avto zalučali jajce (FOTO, VIDEO)

Koper

Stranka SDS je danes v Marezigah organizirala srečanje, na katerem so se zbrali poslanci državnega zbora, ministri, župani in podžupani. Kot predsednik stranke se je srečanja udeležil tudi Janez Janša. Po napovedih Protestne ljudske skupščine pa so se danes v Marezigah zbrali tudi številni protestniki, ki so predvsem premierju dali jasno vedeti, da na Primorskem ni dobrodošel in vlado pozvali k odstopu.

Protestniki so dali premierju jasno vedeti, da v Marezigah ni dobrodošel. 

"Le zakaj si je stranka, ki odkrito kaže podporo neonacistom, izbrala simbolni kraj protifašističnega upora, Marezige, kjer je bil eden prvih protifašističnih uporov v Evropi, zaradi česar je to koprski občinski praznik, letos pa je okrogla obletnica 15. maja 1921 - 100 let? Izziva, provocira zavedne in protifašistične Primorce, hoče tudi na naših svetih krajih upora kazati mišice in represijo? Kaj se zdi to članom koprskega SDS res primerno?" so pred srečanjem zapisali na družbenem omrežju Facebook Barbara Verdnik in koprsko gibanje Skupaj.

Da so Marezige svetovna zibelka antifašizma, je opozorila tudi Protestna ljudska skupščina. "V posmeh vsem grozotam in žrtvam fašizma pa Janez Janša v soboto v Marezige vabi domače in tuje častilce nacifašizma. S temi provokacijami Janša dokazuje, da si res želi državljanske vojne, ki jo zadnje čase tako rad omenja," so še zapisali v Protestni ljudski skupščini in ob tem napovedali današnji protest.

Dogajanje v Marezigah smo spremljali v živo:

V živo iz Marezig

Objavil/a Regional dne Sobota, 09. oktober 2021

"Moramo nenasilno, vendar povsem jasno povedati Janezu Janši in SDS, da v Marezigah, svetovni zibelki antifašizma, ni prostora niti za domače niti tuje častilce nacifašizma," so zapisali na družbenem omrežju ob pozivu k protestu, za konec pa še dodali: "Se vidimo na ulicah!"

Protestniki so se danes res zbrali v Marezigah in na mirnem protestu ob prepevanju narodno zavednih pesmi vlado pozvali k odstopu. "Naši protesti so miroljubni, a hkrati odločni," so povedali protestniki.  "Nočemo vlade, ki laže in krade", "Hočemo volitve", "NE Janšizmu, NE diktaturi, NE fašizmu" in "Ljudstva ne moreš zamenjat," so se glasili napisi na transparentih, s katerimi so zbrani pričakali člane stranke SDS. Dogajanje je vseskozi nadzirala tudi policija. Edini incident na shodu je sprožil prihod Janeza Janše, ki je med zbrano množico povzročil nemalo neodobravanja. Protestniki so premierju dali jasno vedeti, da v Marezigah ni dobrodošel in ob prihodu v njegov avto zalučali jajce. Posnetek incidenta je na družbenem omrežju Facebook delila novinarka Radia Koper, Tjaša Škamperle. 

Objavil/a Tjaša Škamperle dne Sobota, 09. oktober 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  11 .10. 2021 ob  16: 02
Primorci smo zakon,reci kar hoces :-)
Toni |  10 .10. 2021 ob  18: 15
Te je lahko sram,sem skoraj soseda,nisem znala da se tolko pokvarjen,sama požrešnost,ma bo pršla tude zate plca ,nonče se obračajo vgrobe
Stiv Rivs |  10 .10. 2021 ob  11: 31
-8
Boga Istra.
Ti ljudje se razburjajo zaradi sds-ovske provokacije.
Večina ne ve, da so bile 15.maja.1921 v Italiji volitve in, da takrat fašizem še ni bil na oblasti.
Italija je imela neko liberal demokratsko vlado.
Na ta dan je zaradi fašističnih volilnih provokacij po celi Italiji umrlo 22 ljudi.
Tako da Marezige NISO zibelka svetovnega antifašizma.
Upor proti fašistom s smrtnimi žrtvami se je v Italiji dogajal že mnogo prej in ni bil pogojen z nacionalno pripadnostjo.
Prvi upor proti fašistom so v italiji izvedli italijanski socialisti, komunisti in anarhisti.
15 aprila 1919 je prišlo do prvega streljanja s strani fašistov na sedež socialističnega časopisa Avanti.
Do marežnaskega upora je kasneje bilo še veliko podobnih grozot.

To kreganje med namišljenimi partizani in namišljenimi domobranci je smešno.
Gre samo za ozke interese političnih opcij, ki imata v Istri vsaka svoj plenilski plan.
Justinopolis |  10 .10. 2021 ob  11: 20
-23
Janša ne potrebuje dobrodošlice od nazadnjaških komunističnih opic!
Obala1 |  10 .10. 2021 ob  00: 02
20
Se ena na današnjo temo za Marezige …katera je skupna točka Bogu, postenemu politiku i pametnemu SDSovcu? Vsi trdijo da obstaja vendar ga nihce ni se videl :-)
jas sem uni |  09 .10. 2021 ob  23: 15
36
Dokler ne bo v tej gostilni narejena kompletna deratizacija in dezinfekcija, me ni več tam okoli....
jas sem uni |  09 .10. 2021 ob  23: 11
-3
cccc...
kjessi |  09 .10. 2021 ob  22: 50
39
Radin se tudi ne zaveda ( ali pa) da je shod SDS v Marezigah čista provokacija. Sramota.
Bayliner |  09 .10. 2021 ob  22: 24
39
BOJKOTIRAT TO PRODANO DUŠO IN KARJOLO!!!
galeb |  09 .10. 2021 ob  21: 36
@Obala1
ma si me nasmejal! Legenda.
kokodek |  09 .10. 2021 ob  21: 15
23
Janez in nonoti so izbrali Marezige, da bi še enkrat poslušali partizanske pesmi in si ogledali rdečo zvezdo. Oj mladosti moja, kam odšla si.....
Obala1 |  09 .10. 2021 ob  19: 27
25
Kaksna je razlika med jajcem ( tiste ki mu jih metali v avto ) In Jansevo glavo? Ni nobene razlike samo mi se je zdelo simpatično vprasanje
1