KITAJSKA ZANIKA, DA BI OD AMERIŠKIH DIPLOMATOV ZAHTEVALA ANALNI BRIS: State Department naroča, naj testiranje zavrnejo

Svet

Kitajska zanika, da bi od ameriških diplomatov zahtevala analne brise za testiranje na novi koronavirus. Ameriški mediji so namreč poročali, da so se nekateri diplomati pritožili zaradi tovrstnega testiranja. Kitajska je analne brise uvedla potem, ko so strokovnjaki pričeli zatrjevati, da "povečajo stopnjo odkrivanja okužb".

Tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Zhao Lijiaan je navedbe včeraj zanikal. Dejal je, da Kitajska od ameriškega diplomatskega osebja nikoli ni zahtevala, da opravijo testiranje z analnim brisom.

Številni ameriški mediji so namreč poročali, da so se nekateri uslužbenci ameriške birokracije na Kitajskem pritožili, ker so morali opraviti tovrstno testiranje. Analni bris poteka tako, da v anus vstavijo 3 do 5 cm dolgo vatirano paličico in jo nekajkrat zavrtijo. Koliko ameriških diplomatov je bilo izpostavljeno takšnemu testiranju, mediji ne navajajo.

State Department je takoj, ko je informacija prišla v javnost, protestiral pri zunanjem ministrstvu, saj se s takšnim testiranjem nikoli niso strinjali. Osebju so naročili, naj takšno testiranje zavrne.

Kitajska je z analnimi brisi pričela januarja, ko je zdravnik za nalezljive bolezni in bolezni dihal Li Tongzeng v Pekingu dejal, da so sledovi virusov v anusu zaznavni dlje časa kot pri običajnih testih iz ust in nosu. Je pa tudi povedal, da so primerni za uporabo samo v izjemnih primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  26 .02. 2021 ob  13: 01
Ta članek je mimo, ker so diplomati zaščiteni in se jih ne da v nič prisiliti.
Komunisti, povsod so |  26 .02. 2021 ob  11: 12
Komunisti, kaj vse ne bi storili, da si lahko čačkajo po ✬ ritkah ✬ en drugemu.