KIM JONG-UN V KRITIČNEM STANJU? Po operaciji naj bi bil v resni nevarnosti

Svet

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un naj bi bil v resni nevarnosti po operaciji šepajočega srca, poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na ameriške obveščevalne vire. Televizija CNN dodaja, da Kima ni bilo na spregled na proslavi rojstnega dne njegovega dedka Kim Il-sunga 15. aprila.

Severna Koreja je hermetično zaprta država, kjer ni neodvisnih medijev in poročil ni mogoče preveriti. CNN navaja neimenovane obveščevalce, ki menijo, da so vprašanja o Kimovem zdravju kredibilna, vendar pa kako resen je položaj, ni mogoče napovedati.

Južna Koreja se je na novice o zdravju severnokorejskega voditelja odzvala previdno. Kot so poudarili v uradu južnokorejskega predsednika, ni mogoče potrditi, da ima resne zdravstvene težave. Poudarili so še, da ni znakov "neobičajnih dejavnosti Severne Koreje", poročajo tuje tiskovne agencije. Ministrstvi za združitev Korej ter za obrambo novice nista želeli komentirati.

Južnokorejski mediji so poročali, da je imel Kim operacijo srca ali ožilja 12. aprila. Operirali so ga, ker rad uživa hrano in je predebel, ker preveč pije in preveč kadi ter preveč dela. Po operaciji so ga preselili v eno izmed njegovih palač, večina zdravnikov pa naj bi graščino zapustila že po nekaj dneh.

Britanski Guardian že ugiba, da bi lahko oblast v državi prevzela Kimova sestra. Kim Yo-jong je članica politbiroja in glavna propagandistka za svojega brata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  21 .04. 2020 ob  21: 53
-1
To je drzava v kateri je vodja bolj pomemben kot tvoja druzina in veroizpoved.
Kaj jim rabi jedrsko orozje ce so vsi lacni...
Tiramola  |  21 .04. 2020 ob  08: 48
-3
Kim Jong Un!
Slovenski levičarji ti želijo hitro okrevanje in polno zdravja.
V slučaju, da te ni več te lahko nadomešča MUN Mesec Slovenski.
Toplo priporočamo...