KDO SO ŽRTVE IN KDO JE OSUMLJENEC KRVAVEGA POHODA: Gre za sina vojaškega uslužbenca, skrival se je v okoliških vaseh

Kronika

21-letni U. B. iz Dubone pri srbskem Mladenovcu je osumljen strelskega napada, v katerem je po prvih podatkih ubil osem in ranil 13 ljudi. Na begu je bil več kot 8 ur, iskalo pa ga je 600 policistov. Strelec, ki doslej še ni bil obsojen za kaznivo dejanje, je sin vojaškega uslužbenca. Skrival se je v okoliških vaseh, kjer so policisti postavili blokade, prijeli pa so ga v bližini Kragujevca.

Krvavi pohod se je začel sinoči okoli 23. ure, ko je osumljeni z avtomatsko puško, ki jo je hranil doma, iz Mercedesa streljal na več ljudi v vasi Šepšin in Malo Orašje. Najprej je streljal na ljudi, ki so zunaj pekli na žaru, nato na moške, ki so popravljali vrata. V Duboni je ubil policista, ki je bil v službi, je Telegrafu zaupal sogovornik blizu preiskave, ki jo vodi višje državno tožilstvo v Beogradu.

Po neuradnih informacijah s terena se je vse začelo na šolskem dvorišču v vasi Dubona pri Mladenovcu. Najprej je med osumljenim in 21-letnim vrstnikom, sicer policistom, izbruhnil prepir, nato pa je U. B. odšel domov po puško in iz premikajočega se vozila streljal na 21-letnika in njegovo mlajšo sestro, ki sta umrla na kraju. Poleg njiju je strelnim ranam podleglo še šest oseb, najmlajša žrtev pokola pa je štela le 14 let. 13 oseb je ranjenih, več od njih huje, zato se bojijo, da bi število smrtnih žrtev lahko še naraslo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija