KDO SO SVETNIKI V OBČINI ANKARAN: Prva seja je mimo, kdo bo podžupan?

Ankaran

Občina Ankaran je na torkovi prvi redni seji občinskega sveta v novem mandatu potrdila novoizvoljene člane in župana Gregorja Strmčnika. Posebne čestitke je Strmčnik izrekel novi predstavnici italijanske narodne skupnosti, saj, tako Strmčnik, želijo biti v Ankaranu 'dobra praksa, ki se širi v sosednja okolja na obeh straneh meje'. Med načrti za prihodnost, to je v mandatu 2018 do 2022, so izpostavili izboljšanje korektnih odnosov med občino in državo.

Največ mandatov v 13-članskem občinskem svetu ima lista Radi imamo Ankaran, in sicer kar deset. Po en mandat sta dobili lista Združeni za Ankaran – 'ZA' in SZV – Slovenija za vedno. En mandat pripada predstavniku italijanske narodne skupnosti, ki jo bo zastopala Martina Angelini.

Poleg Angelinijeve so člani ankaranskega občinskega sveta v novem mandatu še: Barbara Švagelj, Zvezdan Ražman, Nina Derenda, Davor Andrioli, Barbara Raičić, Zoran Pejanović, Danijel Ražman, Robert Zelenjak, Zdenka Stevanović, Otmar Piščanc (Radi imamo Ankaran), Ivan Klun (Združeni za Ankaran – ''ZA''), Zoran Pavić (SZV – Slovenija za vedno).

Strmčnik bo ponovno imenoval podžupanjo Barbaro Švagelj, italijanski narodni skupnosti pa dal možnost, da se sama opredeli, ali želi tudi v novem mandatu v kabinetu imeti položaj podžupana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija