KDO NAM LAŽE? Stroške bivanja Pivčevi na Krasu najprej plačal Vinakras, šele čez mesec dni "zahtevali povračilo"

Slovenija

Afera glede junijskega obiska kmetijske ministrice Aleksandre Pivec na Krasu dobiva epilog. Zdaj je jasno, da je slabih 400 evrov stroškov bivanja ministrice in njene družine najprej plačalo podjetje Vinakras, šele čez mesec dni pa je podjetje zahtevalo povračilo. Ministrica je račun nato res da plačala sama, a šele dan po razkritju domnevnih spornih praks v javnosti, poroča portal 24ur.com. 

Marjan Colja in Aleksandra Pivec

Portal razkriva, da je račun za dvodnevno bivanje ministrice Aleksandre Pivec v Hotelu Grahor v Sežani, kjer sta se ji pridružila tudi sinova in mož, najprej plačalo podjetje Vinakras, za katerega je Pivčeva posnela tudi promocijski video. Šlo naj bi za plačilo ene dvoposteljne sobe za eno osebo, dveh enoposteljnih sob, ene suite in trikratne turistične takse, kar skupaj znaša 391 evrov. Na Vinakrasu so račun plačali v roku, to je do 4. julija.

Zapletlo se je, ko so novinarji Dnevnika pričeli poizvedovati o ministričinem obisku in poslali prva vprašanja na kmetijsko ministrstvo. Še istega dne, torej 21. julija, je družba Vinakras Pivčevi izstavila račun za nočitev z zajtrkom in trikratno turistično taksa v znesku natanko 391 evrov. Kot je za portal pojasnil direktor družbe Marjan Colja, so račun prefakturirali. "Mi smo plačali hotelu in ministrica je plačala nam. To je to. Enostavno. Saj drugače ne gre."

Zanimivo pa je, da so za prefakturiranje potrebovali skoraj mesec dni, spomnili pa so se ga natanko na dan, ko je kmetijska ministrica prejela kočljiva novinarska vprašanja. Colja je za portal pojasnil, da to ni tako enostavno, da je za to potreben čas ter da je vmes bila računovodkinja na dopustu oziroma je imela številne druge obveznosti.

Ministrica je račun poravnala 24. julija, le dan zatem, ko so v javnost prišla prva razkritja o njenem bivanju na Krasu. Tedaj je na preprosta novinarska vprašanja odreagirala zelo živčno"Jaz sem vam povedala, da je bil obisk zasebne narave in ni mi potrebno govoriti, kaj sem počela na svojem obisku zasebne narave na praznični dan. Drugi dan sem bila gostja Vinakras," je odgovorila v večerni oddaji 24 ur

inistrica je v ponedeljek na Facebooku priznala, da se je preostro odzvala na prva medijska vprašanja povezana z Vinakrasom, ampak, da je izgubila živce, ko so v politične napade nanjo vpletli njena otroka in moža. Zatrdila je tudi, da je nočitev na Krasu plačala sama, da pa zasebnih računov ne bo kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene.

Najprej moram priznati, da sem se preostro odzvala na prva medijska vprašanja povezana z Vinakrasom. Ampak, ko so v...

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Ponedeljek, 03. avgust 2020

Direktor Vinakras je za 24ur.com še potrdil, da so že v ponedeljek Komisiji za preprečevanje korupcije poslali vsa pojasnila, ki pa jih zaradi poslovnih in osebnih razlogov ne morejo razkriti. Pričakuje pa, da bo KPK presodila, so obisk izvedli transparentno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  06 .08. 2020 ob  07: 20
Ke mižerija od ljudi, ki so na tako visokem položaju in grejo za 400€ sramotit svoje otroke in celo družino s takimi fintami.
Ta gospa je tako zelo pohlepna, da se tega sploh ne zaveda.
Celo nadira novinarja v živo, ko jo sprašuje po zdravi pameti.

Zdaj lahko v celoti razumemo Erjavca, ko se je popolnoma umaknil iz javnega življenja.
On je že vedel, kake štronce je imel okrog sebe.
Mi pa vemo sedaj.

Ištrijan |  05 .08. 2020 ob  21: 32
Pateticno infantilni nezreli poizkusi prikrivanja grehov, ki bi jih spregledal se slepec iz saturno, s prostim ocesom! Zastonjkarsko uzivastvo Pivceve na racun njene funkcije je vec kot transparentno. Integriteta te osebe je povsem izvenela! Samo se ODSTOP (obrazlozitev zakaj je povsem odvec)!