KDO JE ŽENSKA, KI SO JO NAŠLI V MORJU? V preiskavo vključeni tudi koprski in novogoriški policisti

Kronika

V soboto, 6. junija, so iz morja pri Grljanu potegnili žensko truplo. Zdaj tako na slovenski kot italijanski strani poteka intenzivno zbiranje informacij o tem, kdo je umrla, obveščeni pa so bili tudi hrvaški organi. Truplo je namreč po vsej verjetnosti v morju plavalo več tednov, v Trstu pa v tem obdobju niso pogrešali nobene ženske.

Fotografija je simbolična. 

Po ocenah sodnega zdravnika je bila pokojna stara med 30 in 40 let. Ker se je truplo v morju nahajalo nekaj tednov, je bilo neprepoznavno. So pa bili na pokojnici še ostanki oblačil, med katerimi nogavice, poroča Primorski dnevnik.

Italijanska policija sedaj preiskuje, kdo je pokojnica. A ker v Trstu v tem obdobju niso pogrešali nobene ženske, so italijanski organi za pomoč zaprosili tako slovenske kot hrvaške kolege. Na Policijski upravi Koper so potrdili, da so jih iz Italije seznanili z najdbo trupla ter da trenutno tudi oni zbirajo obvestila in skušajo ugotoviti identiteto ženske, piše portal. Zbiranja informacij pa naj bi se lotili tudi novogoriški policisti.

Ker so morski tokovi zelo močni, lahko truplo v nekaj tednih ponesejo zelo daleč. Zato je potrebno v primeru tržaške najdbe upoštevati osebe, ki so izginile z območja severnega Jadrana. Dejavnosti sicer trenutno potekajo v več smereh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija